5 Temmuz 2014 Cumartesi

NOHUTLU ETLİ YOĞURT ÇORBASI TARİFİ

NOHUTLU ETLİ YOĞURT ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
•200 gr kuş başı et haşlanmış olacak
•1,5 litre su
•3 su bardağı yoğurt...
•2 çorba kaşığı un
•1 yumurta
•1 çorba kaşığı TERE YAĞ
•1 tatlı kaşığı nane
•1 su bardağı haşlanmış nohut
•1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
tencereye etimizi koyup pişiriyoruz normal suyu ilave edip NOHUDU İLAVE EDİP diğer taraftan ayrı bir karıştırma kabında yumurta, yoğurt tuz ve unu çırpma teli yardımı ile çırptım. Burada önemli olan bu karışımı kaynamakta olan hemen ilave etmemek çünkü yoğurt kesilir. Önce sıcak olan nohutlu sudan bir kaç kaşık alıp yoğurdu ılıtmamız gerekli. Bu işlemden sonra yavaş yavaş çorbaya yoğurtlu karışım ilave edilip, bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin altı kapatılır. Ayrı bir tavada kızdırdığımız TERE YAĞ ve naneyi çorbayı ekleyip sıcak iken servis edebiliriz.

Afiyet Olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar