11 Temmuz 2014 Cuma

LİMONLU BAMYA TARİFİ

LİMONLU BAMYA TARİFİ
Malzemeler:
1 kg bamya
1 orta boy kuru soğan
2 adet domates ...
1 y. k. domates salçası
3 y. k. zeytin yağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet limon

Yapılışı:
Soğanı ufak ufak doğrayın sıvı yağla kavurun salçasını ekleyin biraz daha kavurup bamyayı ekleyin (bamyaları yazın alıp limonlu su da bir taşım kaynattım ve dondurucuya atmıştım .İnşallah bamya mevsiminde daha detaylı paylaşırım) . Limonu sıkın .Kabukları soyulmuş ve ufak ufak doğranmış domatesleri ekleyin( limonu domateslerin üzerine sıkmayın domatesten önce sıkın limonun asidi domatesin tadını değiştiriyor.).biraz karıştırıp yaklaşık 3 su bardağı kaynamış su ekleyin tuzunu ve kara biberini katın 30 dakika da pişer .Pişmeye yakın zeytin yağını da ekleyin.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar