HAMBURGER EKMEKLİ BÖREK
Malzemeler;
-1 kg. ıspanak yada pazı
-8 adet hamburger ekmeği(misafirlerin sayısına göre sayıyı arttırabilir yada azaltabilirsiniz)
-1 adet soğan...
-biraz sıvıyağ
-tuz
-karabiber
-pul biber
-hamburgerleri ıslatmak için 1 kase süt
Beşamel sos için;
-3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı yağ(1 yemek kaşığı zeytinyağı,2 yemek kaşığı tere yağ)
-tuz
-karabiber
Üzeri için;
-rendelenmiş kaşar
Yapılışı Öncelikle soğan doğranır ve tencerede sotelenir Ispanak yada pazı ilave edilir ve biraz sotelenir.(ben pazı kullandım)Tuz pul biber ve karabiber ilave edilir.
Beşamel sos için bir tencereye yağ konur eriyince un ilave edilir Pembeleşmeden kavrulur Süt ilave edilir Çırpma teli ile karıştırılarak pişirilir Tuz ve karabiber ilave edilir ve ocaktan alınır.
Hamburger ekmeklerinin üst kısmı tencere kapağı gibi derin bir şekilde kesilir Bir kase görünümü elde edilir Ekmeklerin HERYERİNİ süt ile iyice ıslatılır.(ıslatmazsanız kuru olabilir.)
Hamburger ekmeklerinin içine pazı yada ıspanaktan koyulur.
Onun üzerine de beşamel sos dökülür ve tekrar üzerine kaşar rendesi koyulur.
200 C'de kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir Sıcak servis yapılır AFİYET OLSUN...
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler;
-1 kg. ıspanak yada pazı
-8 adet hamburger ekmeği(misafirlerin sayısına göre sayıyı arttırabilir yada azaltabilirsiniz)
-1 adet soğan...
-biraz sıvıyağ
-tuz
-karabiber
-pul biber
-hamburgerleri ıslatmak için 1 kase süt
Beşamel sos için;
-3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı yağ(1 yemek kaşığı zeytinyağı,2 yemek kaşığı tere yağ)
-tuz
-karabiber
Üzeri için;
-rendelenmiş kaşar
Yapılışı Öncelikle soğan doğranır ve tencerede sotelenir Ispanak yada pazı ilave edilir ve biraz sotelenir.(ben pazı kullandım)Tuz pul biber ve karabiber ilave edilir.
Beşamel sos için bir tencereye yağ konur eriyince un ilave edilir Pembeleşmeden kavrulur Süt ilave edilir Çırpma teli ile karıştırılarak pişirilir Tuz ve karabiber ilave edilir ve ocaktan alınır.
Hamburger ekmeklerinin üst kısmı tencere kapağı gibi derin bir şekilde kesilir Bir kase görünümü elde edilir Ekmeklerin HERYERİNİ süt ile iyice ıslatılır.(ıslatmazsanız kuru olabilir.)
Hamburger ekmeklerinin içine pazı yada ıspanaktan koyulur.
Onun üzerine de beşamel sos dökülür ve tekrar üzerine kaşar rendesi koyulur.
200 C'de kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir Sıcak servis yapılır AFİYET OLSUN...
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder