6 Temmuz 2014 Pazar

TAVUKLU PİLAV TARİFİ

TAVUKLU PİLAV TARİFİ
Malzemeler :
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
2 parça tavuk göğsü...
8 adet kuru kayısı
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
Tuz

Hazırlanışı :
Öncelikle bir kabın içerisinde ılık su ile pirinçlerimizi 20-25 dakika kadar bekletiyoruz Ardından suyunu süzüp duruluyoruz.Devamın da tavuk GOĞSUNU küçük parçalara ayırıp 4 su bardağı su ile tavuklar yumuşayana kadar haşlıyoruz Başka bir tavada tereyağını eritiyoruz ve pirinci de tavaya ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz Kavrulan pirince küçük doğradığımız kuru kayısıları da ilave edip üzerine de 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekliyoruz Daha sonra tuzunu da atıp kısık ateşte pişiriyoruz Tavuk etlerini elimizle parçalayıp pilavımıza ekliyoruz Pilav suyunu çekince ocağın altını kapatıp tavanın ağızına kağıt havlu kapatıp üzerine de kapağı kapatıyoruz ve 15 dakika dinlendirip servis ediyoruz Afiyet olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar