11 Temmuz 2014 Cuma

SOĞAN KEBABI

SOĞAN KEBABI
(Yöre Gaziantep)
Malzemeler
500 gr. Yağlı Kıyma
1 kilo küçük olacak şekilde kuru soğan
Nar pekmezi/ekşisi
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz...
Limon suyu
Zeytin yağ

Tarif
Öncelikle soğanların kabuklarını soyun, soymayarak ta yapabilirsiniz, orijinali öyledir. Sonra etinize bir miktar tuz karabiber kırmızı biber atın ve karıştırın sonra etinizden ufak parçalar koparın ve yuvarlayarak bir soğan bir et şekilden tepsiye dizin. Dilerseniz; ortasına patates koyun, sonra bir kap da limon suyu zeytinyağı, kırmızı biber ve az tuz atarak soğan ve etin üstüne dökün. Önceden ısıtılmış fırına koyarak 1-1,5 saat kadara pişirin. Piştikten sonra üzerine nar ekşisini dokun ve hafif tepsiyi oynatın ama dikkat edin şekli bozulmasın.
AFİYET OLSUN.
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar