SOĞAN KEBABI
(Yöre Gaziantep)
Malzemeler
500 gr. Yağlı Kıyma
1 kilo küçük olacak şekilde kuru soğan
Nar pekmezi/ekşisi
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz...
Limon suyu
Zeytin yağ
Tarif
Öncelikle soğanların kabuklarını soyun, soymayarak ta yapabilirsiniz, orijinali öyledir. Sonra etinize bir miktar tuz karabiber kırmızı biber atın ve karıştırın sonra etinizden ufak parçalar koparın ve yuvarlayarak bir soğan bir et şekilden tepsiye dizin. Dilerseniz; ortasına patates koyun, sonra bir kap da limon suyu zeytinyağı, kırmızı biber ve az tuz atarak soğan ve etin üstüne dökün. Önceden ısıtılmış fırına koyarak 1-1,5 saat kadara pişirin. Piştikten sonra üzerine nar ekşisini dokun ve hafif tepsiyi oynatın ama dikkat edin şekli bozulmasın.
AFİYET OLSUN. Devamını Gör
(Yöre Gaziantep)
Malzemeler
500 gr. Yağlı Kıyma
1 kilo küçük olacak şekilde kuru soğan
Nar pekmezi/ekşisi
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz...
Limon suyu
Zeytin yağ
Tarif
Öncelikle soğanların kabuklarını soyun, soymayarak ta yapabilirsiniz, orijinali öyledir. Sonra etinize bir miktar tuz karabiber kırmızı biber atın ve karıştırın sonra etinizden ufak parçalar koparın ve yuvarlayarak bir soğan bir et şekilden tepsiye dizin. Dilerseniz; ortasına patates koyun, sonra bir kap da limon suyu zeytinyağı, kırmızı biber ve az tuz atarak soğan ve etin üstüne dökün. Önceden ısıtılmış fırına koyarak 1-1,5 saat kadara pişirin. Piştikten sonra üzerine nar ekşisini dokun ve hafif tepsiyi oynatın ama dikkat edin şekli bozulmasın.
AFİYET OLSUN. Devamını Gör
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder