PORTAKALI ZEYTİN YAĞLI PIRASA TARİFİ
MAZEMELER
1 kilo pırasa
- 1 büyük veya 2 ince havuç
- 1 kahve fincanı dolusu pirinç...
- 1 portakalın suyu
- 1 kahve fincanı dolusu zeytinyağı
- Tuz
Pırasaları yıkadıktan sonra, isterseniz düz, isterseniz verev şekilde dilimleyin. Havuçları da ince ince dilimleyin. Tencereye pırasaları, havuçları ve iyice yıkadığınız pirinci, mümkün olduğunca eşit şekilde dizin. (Biraz pırasa, üzerine biraz havuç, üzerine pirincin , sonra yine pırasa gibi…) En üste portakalın suyunu, tuzu ve zeytinyağını ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Havuçlar piştiğinde, yemeğiniz hazır.
Not: Portakal suyu tatlı olduğundan, fazladan şeker koymadık. Eğer pırasanız tencereye koyarken çok kuruysa, portakal suyu yanında biraz da su ekleyin. Pırasanın suyunu, dibi tutmasın diye arada bir kontrol etseniz iyi olur. Diğer zeytinyağlılarda olduğu gibi, bir gece buzdolabında bekletirseniz lezzeti artacaktır.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MAZEMELER
1 kilo pırasa
- 1 büyük veya 2 ince havuç
- 1 kahve fincanı dolusu pirinç...
- 1 portakalın suyu
- 1 kahve fincanı dolusu zeytinyağı
- Tuz
Pırasaları yıkadıktan sonra, isterseniz düz, isterseniz verev şekilde dilimleyin. Havuçları da ince ince dilimleyin. Tencereye pırasaları, havuçları ve iyice yıkadığınız pirinci, mümkün olduğunca eşit şekilde dizin. (Biraz pırasa, üzerine biraz havuç, üzerine pirincin , sonra yine pırasa gibi…) En üste portakalın suyunu, tuzu ve zeytinyağını ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Havuçlar piştiğinde, yemeğiniz hazır.
Not: Portakal suyu tatlı olduğundan, fazladan şeker koymadık. Eğer pırasanız tencereye koyarken çok kuruysa, portakal suyu yanında biraz da su ekleyin. Pırasanın suyunu, dibi tutmasın diye arada bir kontrol etseniz iyi olur. Diğer zeytinyağlılarda olduğu gibi, bir gece buzdolabında bekletirseniz lezzeti artacaktır.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder