11 Temmuz 2014 Cuma

PORTAKALI ZEYTİN YAĞLI PIRASA TARİFİ

PORTAKALI ZEYTİN YAĞLI PIRASA TARİFİ
MAZEMELER
1 kilo pırasa
- 1 büyük veya 2 ince havuç
- 1 kahve fincanı dolusu pirinç...
- 1 portakalın suyu
- 1 kahve fincanı dolusu zeytinyağı
- Tuz

Pırasaları yıkadıktan sonra, isterseniz düz, isterseniz verev şekilde dilimleyin. Havuçları da ince ince dilimleyin. Tencereye pırasaları, havuçları ve iyice yıkadığınız pirinci, mümkün olduğunca eşit şekilde dizin. (Biraz pırasa, üzerine biraz havuç, üzerine pirincin , sonra yine pırasa gibi…) En üste portakalın suyunu, tuzu ve zeytinyağını ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Havuçlar piştiğinde, yemeğiniz hazır.

Not: Portakal suyu tatlı olduğundan, fazladan şeker koymadık. Eğer pırasanız tencereye koyarken çok kuruysa, portakal suyu yanında biraz da su ekleyin. Pırasanın suyunu, dibi tutmasın diye arada bir kontrol etseniz iyi olur. Diğer zeytinyağlılarda olduğu gibi, bir gece buzdolabında bekletirseniz lezzeti artacaktır.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar