PIRATİK BABA DAĞ KEŞKEYİ TARİFİ
MAZEMELER
3 su bardağı yarma buğday
1.5 LT suyla ıslatıyoruz
500 gr GERDAN eti...
1 LT suda haşlıyoruz
200 gr tere yağ
1tatlı kaşığı tuz ve kırmızı toz biber
1 tutam maydanoz
yapılışı
buğdayı bir gün öncesinden ıslatıyoruz ertesi gün yıkayıp. bol suda haşlıyoruz buğdayımız 1haşlanınırken etleri iyice
haşlıyoruz ve buğday süzüyoruz etlerin suyla kaynatıyoruz içine tuz ve 2 yemek kaşığı tere yağ veriyoruz iyice kaynatıyoruz
yemeyiniz kaynarken etlerimizi didikliyoruz KEŞKEYİN MİZİN içine ilave ediyoruz 30 dakika kaynayıp özleştik ten sonra
servis tabağına alıyoruz üzerine tere yağ ve kırmızı toz biber irimi ısıtıp üzerine gezdiriyoruz maydanozla süslendikten sonra servis e
ediyoruz. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MAZEMELER
3 su bardağı yarma buğday
1.5 LT suyla ıslatıyoruz
500 gr GERDAN eti...
1 LT suda haşlıyoruz
200 gr tere yağ
1tatlı kaşığı tuz ve kırmızı toz biber
1 tutam maydanoz
yapılışı
buğdayı bir gün öncesinden ıslatıyoruz ertesi gün yıkayıp. bol suda haşlıyoruz buğdayımız 1haşlanınırken etleri iyice
haşlıyoruz ve buğday süzüyoruz etlerin suyla kaynatıyoruz içine tuz ve 2 yemek kaşığı tere yağ veriyoruz iyice kaynatıyoruz
yemeyiniz kaynarken etlerimizi didikliyoruz KEŞKEYİN MİZİN içine ilave ediyoruz 30 dakika kaynayıp özleştik ten sonra
servis tabağına alıyoruz üzerine tere yağ ve kırmızı toz biber irimi ısıtıp üzerine gezdiriyoruz maydanozla süslendikten sonra servis e
ediyoruz. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder