11 Temmuz 2014 Cuma

MUMBAR DOLMA

MUMBAR DOLMA

MAZEMELER

3 takım koyun bağırsağı
350 g az yağlı kıyma...
3 su bardağı pirinç
3-4 iri boy kuru soğan
1 demet maydanoz
2 adet orta boy domates
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Makara ipliği

Temizlemek için
limon suyu
sirke
kalın tuz

Bağırsakları ters yüz etmeden kaba pisliği kasabınızdan akıtmasını rica edin, temizlenmiş bağırsakların çeşmenize takarak tekrar temizleyin, pisliğin yağlı dış yüzeye bulaşmamış olmamasına dikkat edin, derince bir kapta limonlu tuzlu hazırlayın, bağırsakları bekletin(1-2 saat)…

Bağırsakları bir mil veya parmak yardımıyla tersine CEVİRİN tekrar hazırladığınız sirkeli, limonlu, tuzlu suda mıncıklayarak temizleyin (iç 3yüzey,dışta olmalı) (1-2 saat bu suda bekletebilirsiniz)

Bağırsakların yağlı yüzeyi dışta olacak şekilde tekrar çevirelim, sudan geçirerek 5 DOLDURUN hale getirelim(parlak iç yüzey içte olmalı)

Bağırsaklarımız dezenfekte olmak üzere sirkeli ve limonlu suda beklerken, içimizi hazırlayalım, soğanımızı karınca başı doğrayalım ve domateslerimizi rendeleyelim, maydanozlarımı incecik kıyalım. Kıyma pirinç karabiber tuz ile karıştırarak dolma içini hazırlayalım.

Patlıcan dolma oyacağına içi koyarak veya parmak yardımıyla içi dolduralım, arzuya göre porsiyonluk temiz bir makara ipliği ile bağlayalım. Tencerenize dolma seviyesinde sıcak su ekleyin.

Bu tarifi pişirme bağırsaklarınızın pişme süresi ile ilgili pişmeye yakın üstünü kızartma üzere fırınlayabilirsiniz(yaklaşık 50-60 DK HARLI ATEŞ sonra yavaş ateşte pişirme süresi)

Afiyet olsun.

Not :Değişik mutfaklarda pişirilen MUMBAR için servis önerim, kimyon serpilmesi. Özellikle bağırsak yağı ile pişirildiği için tarifte yağ yok, parlaklık katmak için sıvı yağ sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
Tarif, yılda bir kez pişen yayla mutfağımdan, eşim sevdiği için …
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar