11 Temmuz 2014 Cuma

KIYMALI PATATES MANTISI

KIYMALI PATATES MANTISI
MALZEMELER:
5 adet haşlanmış patates
Maydanoz
Tuz...
Karabiber
İç Harcı İçin :
2 adet soğan
200 gr. Kıyma
1 kase yoğurt
Sıvıyağ Tuz
Karabiber
Üzeri İçin :
1 Kase çırpılmış yoğurt
Sarımsak
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı toz kırmızı biber

YAPILIŞI:

Haşlanmış patatesleri geniş bir kaseye rendeleyiniz. Üstüne ince doğranmış MAYDANOZU ekleyiniz. İçine tuz ve karabiber katıp karıştınız. Hazır olan PATATES harcından cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlayınız. Servis tabağına koyduktan sonra ortasına bastırarak çukur açınız. İçini hazırlamak için soğanları yemeklik doğrayınız tavaya sıvıyağ katıp soğanları pembeleşene kadar kavurunuz. Üstüne kıymayı katıp kıymaları da kavurunuz. İstediğiniz miktarda tuz ve karabiber katıp karıştırınız kıymalarda kavrulduktan sonra ocaktan alınız. Kıymalı harcı PATATES çanaklarının içine paylaştırınız. Üstüne birer kaşık çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökünüz. Tavada tereyağı ve kırmızı biberi kızdırıp yoğurdun üstüne döküp servise sununuz. Afiyet olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar