11 Temmuz 2014 Cuma

HAŞHAŞLI SARMA

HAŞHAŞLI SARMA
Malzemeler
4 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
1,5 çay bardağı ılık su...
1 paket İNTSANT maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
100 gr yumuşak TEREYAĞ
3 yemek kaşığı ezme haşhaş
1/2 çay bardağı sıvı yağ

üzerine:
yumurta sarısı, toz haşhaş

Tarif
Un, şeker, tuz, süt, su, maya bir kaba koyulup karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. 3 eşit parçaya ayrılan hamurlar, yarım santim kalınlığında açılarak, aralarına üç parçaya bölünen yumuşak TEREYAĞ sürülüp, hamur dörde katlanır ve kenarda 20 dakika kadar bekletilir. merdaneyle tekrar açılan bezelere sıvı yağla karıştırılmış haşhaş sürülerek rulo yapılıp 25 cm çapında bir tepsiye ortadan başlayarak yerleştirilir. yarım saat sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir. afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar