tarçınlı kazan dibi
Malzemeler:
• 4 Bardak süt
• 1 Fincan pirinç unu...
• 1 Fincan nişasta
• 1 Bardak toz şeker
• 1 Fiske tuz.
Hazırlanışı:
Süt iyice kaynatılır, şekeri konur yine kaynatılır.
Ayrı bir kapta pirinç unu ve nişasta birlikte soğuk su ile duruca eritilir..
Kaynayan şekerli sütten birkaç kaşık pirinç unlu nişasta eriyiğine konur, hemen karıştırılır.
Üç numaradaki bu karışım kaynamakta olan süte yavaş yavaş karıştırılarak akıtılır. Bir tahta kaşıkla dibini de kazıyarak çabuk çabuk 20-30 dakika kadar iyice muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Kalınca bir tepsiye gayet hafif yağ (sadeyağı olursa daha iyi olur) sürülür. Pişen muhallebi bir buçuk parmak kalınlığında düzgünce dökülür.
Kızgın ateş üzerinde kenarlardan başlayarak tepsiyi çevire çevire altının yanık bir hal alması temin edilir. Bu işlem biraz beceri isteyen bir iştir. Dibinin her tarafı güzelce tutturulduktan sonra ateşten alınır. İyice soğumaya terk edilir. Hatta buzdolabına konluur. Kare halinde parçalara kesilir. Bir ıspatula ile dibi kazınarak alınır, servis tabağına ters yüz edilerek konur. Üzerine gül suyu dökülür.
NOT: Kazandibi fırında pişirilirse fırının yalnız altı yakılır ve yalnız altı kızartılır. Fırından çıkar çıkmaz hemen tepsi soğuk suya oturtularak, soğutulur. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler:
• 4 Bardak süt
• 1 Fincan pirinç unu...
• 1 Fincan nişasta
• 1 Bardak toz şeker
• 1 Fiske tuz.
Hazırlanışı:
Süt iyice kaynatılır, şekeri konur yine kaynatılır.
Ayrı bir kapta pirinç unu ve nişasta birlikte soğuk su ile duruca eritilir..
Kaynayan şekerli sütten birkaç kaşık pirinç unlu nişasta eriyiğine konur, hemen karıştırılır.
Üç numaradaki bu karışım kaynamakta olan süte yavaş yavaş karıştırılarak akıtılır. Bir tahta kaşıkla dibini de kazıyarak çabuk çabuk 20-30 dakika kadar iyice muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Kalınca bir tepsiye gayet hafif yağ (sadeyağı olursa daha iyi olur) sürülür. Pişen muhallebi bir buçuk parmak kalınlığında düzgünce dökülür.
Kızgın ateş üzerinde kenarlardan başlayarak tepsiyi çevire çevire altının yanık bir hal alması temin edilir. Bu işlem biraz beceri isteyen bir iştir. Dibinin her tarafı güzelce tutturulduktan sonra ateşten alınır. İyice soğumaya terk edilir. Hatta buzdolabına konluur. Kare halinde parçalara kesilir. Bir ıspatula ile dibi kazınarak alınır, servis tabağına ters yüz edilerek konur. Üzerine gül suyu dökülür.
NOT: Kazandibi fırında pişirilirse fırının yalnız altı yakılır ve yalnız altı kızartılır. Fırından çıkar çıkmaz hemen tepsi soğuk suya oturtularak, soğutulur. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder