SOĞAN KEBABI KUZU ETLİ TARİFİ
malzemeler :
yeteri kadar küçük kuru soğan. ( tatlı soğan olmalı)
Kıymalı harç :
yarım kg KUZU KIYMASI ( az yağlı.)...
1 orta boy kuru soğan.
2 diş sarımsak.
2 adet yeşil biber.
karabiber.
kırmızı biber.
pul biber.
1 tatlı kaşığı biber salçası.
maydanoz
2 patates .
tuz.
Servis esnasında :
Nar ekşisi.
Soğan Kebabı.
Soğanlarımızı soyalım ve ikiye bölelim, kenarda bekletelim.
İç harcımızı hazırlayalım. Kıymamızı kabımıza koyalım. Robotta çektiğimiz, kuru soğan, sarımsak, domates, yeşil biberi ekleyelim. Baharatlarımızı, salçamızı, maydanozumuzu da ekleyip elimizde güzelce yoğuralım.
İkiye böldüğümüz soğanlarımızın arasına irice yuvarladığımız köftelerden yerleştirelim ve tepsimize sıkışık DUZENDE dizelim.
patatesliri soyup doğradıktan sonra tepsi ortasına koyuyoruz . çok lezzetli oluyor.
kasede, çok az domates, biber salçası, biraz sıvı yağ ve çok az tuz koyalım, sıcak su ekleyelim ve güzelce çırpalım. salçamızın iyice erimesini SAĞLAYALIM Bu sosu tepsimizdeki soğan kebabına orantılı bir şekilde paylaştıralım. Çok olmaması lazım, soğanlarda pişerken OLDUKCA fazla su salıyor.
Tepsimizin üzerine FOLYEYLE saralım ve 200-250C* pişirelim. Fırından almadan yarım saat önce folyomuzu açalım ve üzerinin kızarmasını SAĞLAYALIM
Sıcak servis yapalım, servis sırasında üzerine nar ekşisi gezdirebiliriz. Gayet güzel bir lezzet katıyor yemeğimize.
Afiyet olsun... WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
malzemeler :
yeteri kadar küçük kuru soğan. ( tatlı soğan olmalı)
Kıymalı harç :
yarım kg KUZU KIYMASI ( az yağlı.)...
1 orta boy kuru soğan.
2 diş sarımsak.
2 adet yeşil biber.
karabiber.
kırmızı biber.
pul biber.
1 tatlı kaşığı biber salçası.
maydanoz
2 patates .
tuz.
Servis esnasında :
Nar ekşisi.
Soğan Kebabı.
Soğanlarımızı soyalım ve ikiye bölelim, kenarda bekletelim.
İç harcımızı hazırlayalım. Kıymamızı kabımıza koyalım. Robotta çektiğimiz, kuru soğan, sarımsak, domates, yeşil biberi ekleyelim. Baharatlarımızı, salçamızı, maydanozumuzu da ekleyip elimizde güzelce yoğuralım.
İkiye böldüğümüz soğanlarımızın arasına irice yuvarladığımız köftelerden yerleştirelim ve tepsimize sıkışık DUZENDE dizelim.
patatesliri soyup doğradıktan sonra tepsi ortasına koyuyoruz . çok lezzetli oluyor.
kasede, çok az domates, biber salçası, biraz sıvı yağ ve çok az tuz koyalım, sıcak su ekleyelim ve güzelce çırpalım. salçamızın iyice erimesini SAĞLAYALIM Bu sosu tepsimizdeki soğan kebabına orantılı bir şekilde paylaştıralım. Çok olmaması lazım, soğanlarda pişerken OLDUKCA fazla su salıyor.
Tepsimizin üzerine FOLYEYLE saralım ve 200-250C* pişirelim. Fırından almadan yarım saat önce folyomuzu açalım ve üzerinin kızarmasını SAĞLAYALIM
Sıcak servis yapalım, servis sırasında üzerine nar ekşisi gezdirebiliriz. Gayet güzel bir lezzet katıyor yemeğimize.
Afiyet olsun... WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder