Tavuklu Bamya Tarifi İçin Malzemeler:
MAZEMELER
500 gr temizlenmiş bamya
300 gr küçük doğranmış tavuk eti...
4-5 diş minik doğranmış sarımsak
1 kaşık domates salçası
2 adet orta boy doğranmış domates
1,5 adet limon suyu
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Ön Hazırlık:
Bamyaları yıkayıp ayıkladıktan sonra bir kabın içine koyarak, üzerine limon suyunu domatesleri ve tuzu ekleyip 1 saat bekletin.
Hazırlanışı:
Tencereye yağı koyup eti ekleyerek yağın görüntüsü şeffaflaşana kadar sarımsakları ve salçayı katıp tekrar soteleyin. Üzerine beklettiğiniz bamyaları ilave ederek, tencerenin kapağını kapatıp sararmaları için 10 DK kısık ateşte sadece bir kez karıştırıp bekleyin. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin. Yemek suyunu çektikçe pişmemişse, sıcak su ilave edebilirsiniz.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MAZEMELER
500 gr temizlenmiş bamya
300 gr küçük doğranmış tavuk eti...
4-5 diş minik doğranmış sarımsak
1 kaşık domates salçası
2 adet orta boy doğranmış domates
1,5 adet limon suyu
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Ön Hazırlık:
Bamyaları yıkayıp ayıkladıktan sonra bir kabın içine koyarak, üzerine limon suyunu domatesleri ve tuzu ekleyip 1 saat bekletin.
Hazırlanışı:
Tencereye yağı koyup eti ekleyerek yağın görüntüsü şeffaflaşana kadar sarımsakları ve salçayı katıp tekrar soteleyin. Üzerine beklettiğiniz bamyaları ilave ederek, tencerenin kapağını kapatıp sararmaları için 10 DK kısık ateşte sadece bir kez karıştırıp bekleyin. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin. Yemek suyunu çektikçe pişmemişse, sıcak su ilave edebilirsiniz.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder