KREM KREMALI MUHALLEBİ TARİFİ
MAZEMELER
Muhallebi:
-------------------------- --...
*1 litre süt
*2 kahve fincanı un (ben 1 ölçü un, 1 ölçü nişasta kullanıyorum)
*8 çorba kaşığı şeker
*Vanilya veya dövülmüş damla sakızı
*Dilerseniz 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Kakao sosu:
-------------------------- ------------
*1 kahveci çay bardağı kakao
*1 çay bardağı su
*4 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
*Muhallebi malzemesini - yağ hariç - tencereye alın ve ocak üstünde karıştırarak kıvamını alana dek pişirin.
*Ocağı kapatıp , tercih ediyorsanız, yağı ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın.
*10-15 dakika kadar mikserle çırpın ve kuplara paylaştırın.
*Küçük bir tencere veya sosluğa kakao sosu malzemelerini koyun ve ocak üstünde karıştırarak fokurdayana kadar pişirin. Bu esnada çok yoğun olmayan kıvama gelmiş olacaktır.
*Kupların üstüne kaşık KAŞIK bölüştürerek yayın.
*Bu esnada sosun bir kısmı siz FARKETMEDEN muhallebinin içine girebilir ve yerken içinden çıkan sürprizle karşılaşabilirsiniz, şaşırmayın.
*Dışarıda soğuttuktan sonra buzdolabına alın ve en az 3-4 saat VEYE daha iyisi bir gece bekletin, ertesi gün soğuk servis edin
TERS CEVİRİP SERVİS EDİN.
*Dilerseniz servis esnasında nane yaprağı, HİNDİSTAN cevizi, FINDIK -ceviz-badem ANTEP fıstığı kırığı ile süsleyebilirsiniz. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
MAZEMELER
Muhallebi:
--------------------------
*1 litre süt
*2 kahve fincanı un (ben 1 ölçü un, 1 ölçü nişasta kullanıyorum)
*8 çorba kaşığı şeker
*Vanilya veya dövülmüş damla sakızı
*Dilerseniz 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Kakao sosu:
--------------------------
*1 kahveci çay bardağı kakao
*1 çay bardağı su
*4 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
*Muhallebi malzemesini - yağ hariç - tencereye alın ve ocak üstünde karıştırarak kıvamını alana dek pişirin.
*Ocağı kapatıp , tercih ediyorsanız, yağı ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın.
*10-15 dakika kadar mikserle çırpın ve kuplara paylaştırın.
*Küçük bir tencere veya sosluğa kakao sosu malzemelerini koyun ve ocak üstünde karıştırarak fokurdayana kadar pişirin. Bu esnada çok yoğun olmayan kıvama gelmiş olacaktır.
*Kupların üstüne kaşık KAŞIK bölüştürerek yayın.
*Bu esnada sosun bir kısmı siz FARKETMEDEN muhallebinin içine girebilir ve yerken içinden çıkan sürprizle karşılaşabilirsiniz, şaşırmayın.
*Dışarıda soğuttuktan sonra buzdolabına alın ve en az 3-4 saat VEYE daha iyisi bir gece bekletin, ertesi gün soğuk servis edin
TERS CEVİRİP SERVİS EDİN.
*Dilerseniz servis esnasında nane yaprağı, HİNDİSTAN cevizi, FINDIK -ceviz-badem ANTEP fıstığı kırığı ile süsleyebilirsiniz. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder