30 Haziran 2014 Pazartesi

KREM KREMALI MUHALLEBİ TARİFİ

KREM KREMALI MUHALLEBİ TARİFİ
MAZEMELER

Muhallebi:
----------------------------...
*1 litre süt
*2 kahve fincanı un (ben 1 ölçü un, 1 ölçü nişasta kullanıyorum)
*8 çorba kaşığı şeker
*Vanilya veya dövülmüş damla sakızı
*Dilerseniz 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

Kakao sosu:
--------------------------------------
*1 kahveci çay bardağı kakao
*1 çay bardağı su
*4 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:

*Muhallebi malzemesini - yağ hariç - tencereye alın ve ocak üstünde karıştırarak kıvamını alana dek pişirin.
*Ocağı kapatıp , tercih ediyorsanız, yağı ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın.
*10-15 dakika kadar mikserle çırpın ve kuplara paylaştırın.
*Küçük bir tencere veya sosluğa kakao sosu malzemelerini koyun ve ocak üstünde karıştırarak fokurdayana kadar pişirin. Bu esnada çok yoğun olmayan kıvama gelmiş olacaktır.
*Kupların üstüne kaşık KAŞIK bölüştürerek yayın.
*Bu esnada sosun bir kısmı siz FARKETMEDEN muhallebinin içine girebilir ve yerken içinden çıkan sürprizle karşılaşabilirsiniz, şaşırmayın.
*Dışarıda soğuttuktan sonra buzdolabına alın ve en az 3-4 saat VEYE daha iyisi bir gece bekletin, ertesi gün soğuk servis edin
TERS CEVİRİP SERVİS EDİN.
*Dilerseniz servis esnasında nane yaprağı, HİNDİSTAN cevizi, FINDIK -ceviz-badem ANTEP fıstığı kırığı ile süsleyebilirsiniz. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar