30 Haziran 2014 Pazartesi

KAVURMALI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

KAVURMALI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
MAZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet havuç...
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
50 gram kavurma
1 çorba kaşığı salça
yeteri kadar tuz

Hazırlanışı ;
Mercimekler bol suda yıkanarak suyu süzülür. Tencere içinde tereyağı eritilerek soğanlar yemeklik bir şekilde doğranıp kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine un ve salça ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.
Mercimeği de ilave ettikten sonra et suyunu da koyarak kaynatmaya bırakıyoruz.
Biraz kaynadıktan sonra yeteri kadar su ilave ederek üzerine patates ve havuçları rendeliyoruz.
Bu şekilde yarım saat kaynadıktan sonra servis esnasında kavurma koyarak sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar