ÇEKME ARPA ŞEHRİYE TARİFİ
MAZEMELER
4 su bardağı arpa şehriye
500 gr dana kuşbaşı veya kemikli et kuzu olabilir
6 su bardağı su...
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber
Yapılışı:
Öncelikle eti yağsız tencereye (ben düdüklü tencere kullanıyorum, ama normal tencere de olur tabii) alalım ve kavurmaya başlayalım. Yapışmaya başlayınca zeytinyağını ekleyelim ve bir-iki defa daha karıştıralım. Tencereye su ve tuz-karabiber ekleyip eti pişmeye bırakalım.
Et haşlandıktan ve biraz ılındıktan sonra başka bir tencerede tereyağı hafifçe kızdırılır ve şehriyeler rengi dönene kadar kavrulmaya başlanır. Ilınan et suyu şehriyelere eklenir ve pilav şeklinde pişirilir. Suyunu çekmeye yakın etler de şehriyelere katılır ve karıştırılır. Ocak söndürülür, tencerenin kapağını kapatılırken tencerenin üzerine bir kağıt havlu serilir ve on dakika dinlendirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MAZEMELER
4 su bardağı arpa şehriye
500 gr dana kuşbaşı veya kemikli et kuzu olabilir
6 su bardağı su...
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber
Yapılışı:
Öncelikle eti yağsız tencereye (ben düdüklü tencere kullanıyorum, ama normal tencere de olur tabii) alalım ve kavurmaya başlayalım. Yapışmaya başlayınca zeytinyağını ekleyelim ve bir-iki defa daha karıştıralım. Tencereye su ve tuz-karabiber ekleyip eti pişmeye bırakalım.
Et haşlandıktan ve biraz ılındıktan sonra başka bir tencerede tereyağı hafifçe kızdırılır ve şehriyeler rengi dönene kadar kavrulmaya başlanır. Ilınan et suyu şehriyelere eklenir ve pilav şeklinde pişirilir. Suyunu çekmeye yakın etler de şehriyelere katılır ve karıştırılır. Ocak söndürülür, tencerenin kapağını kapatılırken tencerenin üzerine bir kağıt havlu serilir ve on dakika dinlendirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder