29 Haziran 2014 Pazar

MİSKET KÖFTELİ KUS KUS TARİFİ

MİSKET KÖFTELİ KUS KUS TARİFİ
MAZEMELER
2 KUS KUS
1 adet soğan...
2 adet sivri biber
3 yemek kaşığı zeytin yağı

SOS İÇİN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
Su
-----------KÖFTE MALZEMELERİ------------
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz - karabiber PUL BİBER KİMYON

Tarif Aşamaları

Adım1

Yemeklik doğradığımız soğan ve sıvı yağda kavuralım. Salçasını ilave ederek kavurmaya devam edelim.

Adım2

kus kusu ilave edelim biraz kavuralım ve suyunu katarak kısık ateş de pişirelim. Köftenin malzemesini kasemize alalım ve karıştırıp yoğuralım.

Adım3

Elimizin ortasında yuvarlayalım. Tavaya bir kaç kaşık sıvı yağ alıp kızarana kadar pişirelim. Yazın hazırladığımız bir şişe domates sosunu ilave ederek pişirmeye devam edelim.

Adım4

Pişen köftemizi servis tabağına hazırladığımız pilavın üzerine gezdirelim. sosumuzu uzerine doktukten
sonra servis ediyoruz Afiyet olsun .. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar