KURU DOLMA DOĞU USLU TARİFİ
Malzemeler
:•10 adet Kuru patlıcan,
•10 adet kuru biber,
•1 su bardağı pirinç,
•1 adet büyük boy soğan,...
•4-5 yemek kaşığı sıvı yağda
•2 yemek kaşığı domates salçası,
•1 yemek kaşığı biber salçası,
•Tuz,
•Karabiber,
•Nane,
•Pul biber,
•3 yemek kaşığı nar ekşisi.
Hazırlanışı:1.Patlıcanları bol su koyduğunuz tencereye alıp orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlayın,
2.Biberleri de ekleyip 5 dakika daha kaynatın,
3.Ateştan aldıktan sonra 10 dakika daha suyun içinde tuttuktan sonra suyunu süzüp soğuk sudan geçirin,
4.Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun,
5.Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
6.Sıcak suda yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip kavurun,
7.Tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve 1 su bardağı su ekleyin,
8.Suyunu çekene kadara pişirip altını kapatın ve 1 yemek kaşığı nar ekşisi koyup karıştırın,
9.Patlıcan ve biberlerin 3/4'ünü harçla doldurup ağızlarını yapıştırın ve tencereye dizin,
10.İç harcını hazırladığınız tencereye 2 su bardağı su ve kalan nar ekşisini koyup durulayın ve bu suyu dolmaların üzerine dökün,
11.Kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun... WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
:•10 adet Kuru patlıcan,
•10 adet kuru biber,
•1 su bardağı pirinç,
•1 adet büyük boy soğan,...
•4-5 yemek kaşığı sıvı yağda
•2 yemek kaşığı domates salçası,
•1 yemek kaşığı biber salçası,
•Tuz,
•Karabiber,
•Nane,
•Pul biber,
•3 yemek kaşığı nar ekşisi.
Hazırlanışı:1.Patlıcanları bol su koyduğunuz tencereye alıp orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlayın,
2.Biberleri de ekleyip 5 dakika daha kaynatın,
3.Ateştan aldıktan sonra 10 dakika daha suyun içinde tuttuktan sonra suyunu süzüp soğuk sudan geçirin,
4.Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun,
5.Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
6.Sıcak suda yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip kavurun,
7.Tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve 1 su bardağı su ekleyin,
8.Suyunu çekene kadara pişirip altını kapatın ve 1 yemek kaşığı nar ekşisi koyup karıştırın,
9.Patlıcan ve biberlerin 3/4'ünü harçla doldurup ağızlarını yapıştırın ve tencereye dizin,
10.İç harcını hazırladığınız tencereye 2 su bardağı su ve kalan nar ekşisini koyup durulayın ve bu suyu dolmaların üzerine dökün,
11.Kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun... WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder