24 Haziran 2014 Salı

YOĞURTLU ISPANAK KAVURMASI TARİFİMAZEMELER

YOĞURTLU ISPANAK KAVURMASI TARİFİMAZEMELER
- 1 bağ ıspanak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- bir kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- tuz
Yapılışı: Ispanaklar güzelce yıkanıp ince ince kıyılarak 2-3 saat kevgirde bekletilir. Suyu süzülen ıspanaklar sıvı yağla birlikte bir tavaya alınarak , yapraklar iyice ölene kadar kavrulur. Ayrı bir tencerede 1 kaşık un yağsız olarak, rengi dönene, unun kokusu alınmaya başlanana kadar kavrulur. Kavurma işlemi bittikten sonra sarımsaklı sos hazırlanarak, kavrulmuş un ve ıspanaklar hep birlikte karıştırılır. Ispanak kavurması servis tabağına alınarak üzerine yağda öldürülmüş 1 tatlı kaşığı salçalı sos gezdirilir.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar