PUDRA ŞEKERLİ HELVALI SİGARA BÖREĞİ
Malzeme
2 yufka, 200 kg kakaolu tahin helvası, 150 gr ceviz, 100 gr pudra şekeri, kızartmak için sıvıyağ ...
Yapılışı
Her yufkayı 8 eşit parçaya keserek toplam 16 üçgen elde edin. Tahin helvasını ince olacak şekilde dilimleyin. Üçgen yufkanın geniş kısmına helva dilimlerini yarıya bölerek 2 dilim helva koyun ve ceviz serpin. Rulo olarak sarın. Uç kısmına parmağınızın ucu ile su değdirip kapatın. Yeteri kadar yağı tavaya koyun. orta ateşte yağı ısıttıktan sonra tatlı börekleri tavaya koyup ateşi kısık ateşten biraz fazla hale getirip kızartın. Kızaran börekleri tavadan alıp kağıt havlu üzerine koyun. Üzerine pudra şekeri serpip sıcak olarak servise sunun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzeme
2 yufka, 200 kg kakaolu tahin helvası, 150 gr ceviz, 100 gr pudra şekeri, kızartmak için sıvıyağ ...
Yapılışı
Her yufkayı 8 eşit parçaya keserek toplam 16 üçgen elde edin. Tahin helvasını ince olacak şekilde dilimleyin. Üçgen yufkanın geniş kısmına helva dilimlerini yarıya bölerek 2 dilim helva koyun ve ceviz serpin. Rulo olarak sarın. Uç kısmına parmağınızın ucu ile su değdirip kapatın. Yeteri kadar yağı tavaya koyun. orta ateşte yağı ısıttıktan sonra tatlı börekleri tavaya koyup ateşi kısık ateşten biraz fazla hale getirip kızartın. Kızaran börekleri tavadan alıp kağıt havlu üzerine koyun. Üzerine pudra şekeri serpip sıcak olarak servise sunun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder