30 Haziran 2014 Pazartesi

KABAK BEĞENDİLİ KUZU PİRZOLA TARİFİ





KABAK BEĞENDİLİ KUZU PİRZOLA TARİFİ
MAZEMELER
•4 adet kuzu pirzola
•2 adet KABAK
•1 çay bardağı süt...
•1 çorba kaşığı un
•2 çorba kaşığı kaşar peyniri ( rendelenmiş )
•1 adet domates
•2 adet sivri biber
•2 çorba kaşığı tereyağı
•3-4 dal maydanoz
•1 çay kaşığı karabiber
•1 çay kaşığı kekik
•Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI

Pirzola etleri kekik, karabiber ve tuzla ovarak MARİNE edip bekletelim. 2 adet kabak bir bıçak yardımıyla birkaç yerinden delerek iyice közleyelim. Közlenmiş kabakları hafif soğuduktan sonra sapını keserek temizleyip ince ince kıyalım.

Bir tavaya tereyağını ilave edip kısık ateşte yağı eriterek unun kokusu çıkıp sararana kadar karıştırarak kavuralım. Kavrulan unun üzerine kıyılmış kabakları ekleyip iyice karıştıralım. Üzerine sütü ve kaşar rendesini ilave edip birkaç taşım kaynatarak ocaktan alalım.

Kekik ve karabiberle MARİNE halinde beklettiğimiz pirzola etleri pişirmek için kalın tabanlı bir teflon tavayı ocağa alarak iyice ısıtıp pirzolaları arkalı önlü çevirerek kızartalım. Aynı tavada etlerin ardından sivri biberleri ve domatesleri dilimleyerek közleyelim.

Önceden hazırladığımız beğendiyi geniş bir servis tabağına yayarak üzerine kızartılmış pirzolaları ve közlenmiş domates dilimlerini ve biberleri döşeyelim. Üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyerek sıcak olarak servise sunalım
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar