30 Haziran 2014 Pazartesi

TAVUK İNCİK HAŞLAMA TARİFİ

TAVUK İNCİK HAŞLAMA TARİFİ
Malzemeler
6 adet tavuk incik veya baget
2 adet küçük boy kuru soğan
2 adet orta boy havuç
2 adet küçük boy patates...
2 adet defne yaprağı
Yeteri kadar su
Fındık yağı
Tuz

Yapılışı

İncikleri tencereye alıyoruz Üzerine su koyup ocağın altını yakıyoruz İncikler kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıyoruz İncikleri süzüp derilerini alıyoruz Teflon tencerenin içine fındık yağı koyuyoruz Parmak şeklinde havuç ve soğanı doğrayıp ilave ediyoruz.2-3 dakika kavuruyoruz Üzerine incikleri dahil ediyoruz.2-3 dakika daha kavuruyoruz Yeteri kadar suyunu ilave ediyoruz İçerisine defne yaprağı koyuyoruz Kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz Haşlamamız kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpüğü mutlaka alıyoruz Havuçlar ve tavuklar yarı pişmiş kıvama gelince parmak şeklinde doğranmış patatesleri ilave ediyoruz Tuzunu ilave edip suyunu ayarlıyoruz Pişince servis tabağına alıyoruz Üzerine maydanoz ve limon suyu ilave ediyoruz.

Afiyet Olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar