JOLELİ KADAYİF TARİFİ
MAZEMELER
KADAYİF İÇİN
1 KG KADAYİF
2OO GR TERE YAĞ...
ŞERBETİ İÇİN
2 SU BARDAĞI SU
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
JOLESİ İÇİN
1 LT VİŞNE SUYU
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
YAPILIŞI
KADAYİFİ TEL TEL ACIYORUZ ERİTİYİMİZ TERE YAĞLA HARMANLIYORUZ TEPSİYE SERİP BASTIRIP 175 DERECE 20 DAKİKA
FIRINLIYORUZ ŞERBETİ HAZIRLIYORUZ SOĞUTMAYA BIRAKIYORUZ JOLEMİZ İÇİN TENCEREMİZE VİŞNE SUYUNU KOYUP
KAYNATIYORUZ İÇİNE ŞEKERİ İLAVE EDİP KAYNATIYORUZ 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTAYI SUYLA ACIYORUZ KAYNAYAN VİŞNE SUYUNA
İLAVE EDİYORUZ KOYU KIVADA JOLEMİZİ HAZIRLIYORUZ FIRINDAN ALDIĞIMIZ KADAYİFİN USTUNE ŞERBETİ İLAVE EDİYORUZ
ŞERBETİ ÇEKTİKTEN ONRA JOLEMİZİ USTUNE DOKUP VİŞNEYLE SUSLEYİP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MAZEMELER
KADAYİF İÇİN
1 KG KADAYİF
2OO GR TERE YAĞ...
ŞERBETİ İÇİN
2 SU BARDAĞI SU
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
JOLESİ İÇİN
1 LT VİŞNE SUYU
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
YAPILIŞI
KADAYİFİ TEL TEL ACIYORUZ ERİTİYİMİZ TERE YAĞLA HARMANLIYORUZ TEPSİYE SERİP BASTIRIP 175 DERECE 20 DAKİKA
FIRINLIYORUZ ŞERBETİ HAZIRLIYORUZ SOĞUTMAYA BIRAKIYORUZ JOLEMİZ İÇİN TENCEREMİZE VİŞNE SUYUNU KOYUP
KAYNATIYORUZ İÇİNE ŞEKERİ İLAVE EDİP KAYNATIYORUZ 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTAYI SUYLA ACIYORUZ KAYNAYAN VİŞNE SUYUNA
İLAVE EDİYORUZ KOYU KIVADA JOLEMİZİ HAZIRLIYORUZ FIRINDAN ALDIĞIMIZ KADAYİFİN USTUNE ŞERBETİ İLAVE EDİYORUZ
ŞERBETİ ÇEKTİKTEN ONRA JOLEMİZİ USTUNE DOKUP VİŞNEYLE SUSLEYİP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder