MANTARLI PİLAV TARİFİ
Malzemeler:
◦200 gr mantar
◦2 adet soğan
◦1 çay bardağı sıvı yağ
◦1 çorba kaşığı kuş üzümü ...
◦2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
◦1,5 su bardağı pirinç
◦3 su bardağı sıcak su
◦1 tatlı kaşığı şeker
◦1 çay kaşığı tarçın
◦Tuz
Yapılışı:
1-Ön hazırlık olarak pirinçleri tuzlu suda bekletelim.
2-Mantarları dilimleyelim.
3-Soğanları küçük doğrayıp, sıvı yağda kavuralım.
4-Fıstıkları ilave edelim. Soğanlarla beraber pembeleşinceye kadar kavuralım. Mantarları ekleyelim.
5-Kapağını kapatarak mantarların bıraktığı suyu çekene kadar pişirelim.
6-Bu arada pirinçleri tuzlu sudan çıkarıp, süzelim. Birkaç su yıkayalım.
7-Tencerenin içine pirinçleri, 1 tatlı kaşığı şekeri, 1 çorba kaşığı üzümü, tuzu ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim.
8-Tencerenin kapağını kapatarak pilavı pişirelim. Pişmesine yakın üstüne 1 tatlı kaşığı tarçını serpelim Piştikten sonra, ateşten alıp, tencerenin üzerine bir bez örtüp, kapağı kapatalım ve 10 dakika dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun!
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler:
◦200 gr mantar
◦2 adet soğan
◦1 çay bardağı sıvı yağ
◦1 çorba kaşığı kuş üzümü ...
◦2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
◦1,5 su bardağı pirinç
◦3 su bardağı sıcak su
◦1 tatlı kaşığı şeker
◦1 çay kaşığı tarçın
◦Tuz
Yapılışı:
1-Ön hazırlık olarak pirinçleri tuzlu suda bekletelim.
2-Mantarları dilimleyelim.
3-Soğanları küçük doğrayıp, sıvı yağda kavuralım.
4-Fıstıkları ilave edelim. Soğanlarla beraber pembeleşinceye kadar kavuralım. Mantarları ekleyelim.
5-Kapağını kapatarak mantarların bıraktığı suyu çekene kadar pişirelim.
6-Bu arada pirinçleri tuzlu sudan çıkarıp, süzelim. Birkaç su yıkayalım.
7-Tencerenin içine pirinçleri, 1 tatlı kaşığı şekeri, 1 çorba kaşığı üzümü, tuzu ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim.
8-Tencerenin kapağını kapatarak pilavı pişirelim. Pişmesine yakın üstüne 1 tatlı kaşığı tarçını serpelim Piştikten sonra, ateşten alıp, tencerenin üzerine bir bez örtüp, kapağı kapatalım ve 10 dakika dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun!
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder