30 Haziran 2014 Pazartesi

MANTARLI PİLAV TARİFİ

MANTARLI PİLAV TARİFİ
Malzemeler:
◦200 gr mantar
◦2 adet soğan
◦1 çay bardağı sıvı yağ
◦1 çorba kaşığı kuş üzümü ...
◦2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
◦1,5 su bardağı pirinç
◦3 su bardağı sıcak su
◦1 tatlı kaşığı şeker
◦1 çay kaşığı tarçın
◦Tuz

Yapılışı:

1-Ön hazırlık olarak pirinçleri tuzlu suda bekletelim.

2-Mantarları dilimleyelim.

3-Soğanları küçük doğrayıp, sıvı yağda kavuralım.

4-Fıstıkları ilave edelim. Soğanlarla beraber pembeleşinceye kadar kavuralım. Mantarları ekleyelim.

5-Kapağını kapatarak mantarların bıraktığı suyu çekene kadar pişirelim.

6-Bu arada pirinçleri tuzlu sudan çıkarıp, süzelim. Birkaç su yıkayalım.

7-Tencerenin içine pirinçleri, 1 tatlı kaşığı şekeri, 1 çorba kaşığı üzümü, tuzu ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim.

8-Tencerenin kapağını kapatarak pilavı pişirelim. Pişmesine yakın üstüne 1 tatlı kaşığı tarçını serpelim Piştikten sonra, ateşten alıp, tencerenin üzerine bir bez örtüp, kapağı kapatalım ve 10 dakika dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun!

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar