29 Haziran 2014 Pazar

kıymalı kabak MUSAKA yemeyi

kıymalı kabak MUSAKA  yemeyi
MAZEMELER

300 gr dana kıyması
1 adet kuru soğan...
5 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 tatlı çay kaşığı tuz karabiber pulbiber
4 adet karışık biber
1 tutam maydanoz

yapılışı

kabakları yıkayıp halka doğruyoruz yağda kızartıyoruz yağını süzüyoruz fırın kabına alıyoruz tencereye soğanları koyuyoruz yağla
beraber soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz kıymayı ilave ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz salçamızı ve baharatları verdik ten
sonra 3 su bardağı sıcak suyu veriyoruz iyice kaynatıyoruz kaynadıktan sonra kızardığımız kabakların üstüne ilave ediyoruz üstüne biberli ve
domatesleri doğrayıp koyuyoruz 180 derece 30 dakika fırınladıktan sonra maydanozla süsleyip servis ediyoruz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar