kıymalı kabak MUSAKA yemeyi
MAZEMELER
300 gr dana kıyması
1 adet kuru soğan...
5 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 tatlı çay kaşığı tuz karabiber pulbiber
4 adet karışık biber
1 tutam maydanoz
yapılışı
kabakları yıkayıp halka doğruyoruz yağda kızartıyoruz yağını süzüyoruz fırın kabına alıyoruz tencereye soğanları koyuyoruz yağla
beraber soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz kıymayı ilave ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz salçamızı ve baharatları verdik ten
sonra 3 su bardağı sıcak suyu veriyoruz iyice kaynatıyoruz kaynadıktan sonra kızardığımız kabakların üstüne ilave ediyoruz üstüne biberli ve
domatesleri doğrayıp koyuyoruz 180 derece 30 dakika fırınladıktan sonra maydanozla süsleyip servis ediyoruz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MAZEMELER
300 gr dana kıyması
1 adet kuru soğan...
5 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 tatlı çay kaşığı tuz karabiber pulbiber
4 adet karışık biber
1 tutam maydanoz
yapılışı
kabakları yıkayıp halka doğruyoruz yağda kızartıyoruz yağını süzüyoruz fırın kabına alıyoruz tencereye soğanları koyuyoruz yağla
beraber soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz kıymayı ilave ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz salçamızı ve baharatları verdik ten
sonra 3 su bardağı sıcak suyu veriyoruz iyice kaynatıyoruz kaynadıktan sonra kızardığımız kabakların üstüne ilave ediyoruz üstüne biberli ve
domatesleri doğrayıp koyuyoruz 180 derece 30 dakika fırınladıktan sonra maydanozla süsleyip servis ediyoruz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder