30 Haziran 2014 Pazartesi

ELMALI MUHALLEBİ TARİFİ

ELMALI MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler (4-6 kişilik)

1 kg elma
5 su bardağı süt
1’er paket krem ŞANTİ VE NİŞASTA ...
2′ser çorba kasığı un ve NİŞASTA
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pasta süsü üzerini süslemek için

Yapılışı

Bir su bardağı süt ile krem ŞANTİYİ çırparak kenara alın. Kalan sütü tencereye alıp, un. nişasta, vanilya ve 1 su bardağı tozşeker ilave edin. Kaynayıp, kıvam alana dek sürekli karıştırın. Ocaktan alıp, krem ŞANTİ ilave edin. Mikser yardımıyla çırpıp kenara alın. Ayrı bir yerde elmaların kabuklarını temizleyip, dilimleyin. Yarım su bardağı toz­şeker ve tarçın ilave edip pişirin. Elmalı karışımın bir kısmını servis yuvarlak bir tepsiye yayalım pay edin. Üzerlerine MUHALLEBİ yayın. Kalan elmalı karışımla üzerlerini süsleyip, so­ğuk olarak servis yapın.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar