ELMALI MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler (4-6 kişilik)
1 kg elma
5 su bardağı süt
1’er paket krem ŞANTİ VE NİŞASTA ...
2′ser çorba kasığı un ve NİŞASTA
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pasta süsü üzerini süslemek için
Yapılışı
Bir su bardağı süt ile krem ŞANTİYİ çırparak kenara alın. Kalan sütü tencereye alıp, un. nişasta, vanilya ve 1 su bardağı tozşeker ilave edin. Kaynayıp, kıvam alana dek sürekli karıştırın. Ocaktan alıp, krem ŞANTİ ilave edin. Mikser yardımıyla çırpıp kenara alın. Ayrı bir yerde elmaların kabuklarını temizleyip, dilimleyin. Yarım su bardağı tozşeker ve tarçın ilave edip pişirin. Elmalı karışımın bir kısmını servis yuvarlak bir tepsiye yayalım pay edin. Üzerlerine MUHALLEBİ yayın. Kalan elmalı karışımla üzerlerini süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler (4-6 kişilik)
1 kg elma
5 su bardağı süt
1’er paket krem ŞANTİ VE NİŞASTA ...
2′ser çorba kasığı un ve NİŞASTA
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pasta süsü üzerini süslemek için
Yapılışı
Bir su bardağı süt ile krem ŞANTİYİ çırparak kenara alın. Kalan sütü tencereye alıp, un. nişasta, vanilya ve 1 su bardağı tozşeker ilave edin. Kaynayıp, kıvam alana dek sürekli karıştırın. Ocaktan alıp, krem ŞANTİ ilave edin. Mikser yardımıyla çırpıp kenara alın. Ayrı bir yerde elmaların kabuklarını temizleyip, dilimleyin. Yarım su bardağı tozşeker ve tarçın ilave edip pişirin. Elmalı karışımın bir kısmını servis yuvarlak bir tepsiye yayalım pay edin. Üzerlerine MUHALLEBİ yayın. Kalan elmalı karışımla üzerlerini süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder