GUVEÇTE TAVUK ETLİ TÜRLÜ TARİFİ
MAZEMELER
450-650 gr tavuk göğsü sote (1 paket)
• 2 orta boy soğan
• 2 orta boy patates
• 2 orta boy domates...
• 1 orta boy kabak
• 4 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış)
• 5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tarif
Tencereye sıvıyağı aktarıp kuşbaşı tavuk etini piyazlık doğranmış soğanları ilave edelim. 4-5 DK karıştırarak kavuralım. Sonra sırasıyla soyulmuş küp doğranmış kabağı ilave edip 2-3 DK kavuralım. Küp doğranmış patatesi, sarımsakları ilave edip 2-3 DK daha kavuralım. Salçayı ilave edip birkaç kez çevirelim. Haşlanmış bezelyeleri ve küp doğranmış domatesleri ilave edelim. Sebzelerin seviyesine ulaşacak kadar sıcak su ilave edip ağır ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirelim. Ateşten almadan 10DK önce tuz ve karabiber ekleyelim. Yemeği tek kişilik güveç kaplara paylaştırıp arzuya göre üzerine kaşar serperek ısıtılmış 230° ısılı fırında 15 dakika pişirelim. AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MAZEMELER
450-650 gr tavuk göğsü sote (1 paket)
• 2 orta boy soğan
• 2 orta boy patates
• 2 orta boy domates...
• 1 orta boy kabak
• 4 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış)
• 5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tarif
Tencereye sıvıyağı aktarıp kuşbaşı tavuk etini piyazlık doğranmış soğanları ilave edelim. 4-5 DK karıştırarak kavuralım. Sonra sırasıyla soyulmuş küp doğranmış kabağı ilave edip 2-3 DK kavuralım. Küp doğranmış patatesi, sarımsakları ilave edip 2-3 DK daha kavuralım. Salçayı ilave edip birkaç kez çevirelim. Haşlanmış bezelyeleri ve küp doğranmış domatesleri ilave edelim. Sebzelerin seviyesine ulaşacak kadar sıcak su ilave edip ağır ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirelim. Ateşten almadan 10DK önce tuz ve karabiber ekleyelim. Yemeği tek kişilik güveç kaplara paylaştırıp arzuya göre üzerine kaşar serperek ısıtılmış 230° ısılı fırında 15 dakika pişirelim. AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder