sivasın etli pilavı
mazemeler
Yarım kg koyun eti
Yarım kg bulgur...
1 soğan
1 kaşık tereyağı
1 su b. nohut
Alatı için:
tane karabiber
karanfil
5 baharat
HAZIRLANIŞI:
Alatlı pilav baharatlı pilav demektir. Önce kuzu etini beş çeşit baharat , tane karabiber ve karanfil
ile terbiye yapın. Daha sonra etleri su ilavesi ile pişirin. Aynı karışım ile ince doğranmış soğanı da
terbiye yapın. Birkaç saat sonra soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine eti daha sonra nohutu
ve ilave edip. Tuzunu ayarlayıp et suyu ilavesi ile pişirin. En son kızarmış tereyağı dökerek servis edin afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com Devamını Gör
mazemeler
Yarım kg koyun eti
Yarım kg bulgur...
1 soğan
1 kaşık tereyağı
1 su b. nohut
Alatı için:
tane karabiber
karanfil
5 baharat
HAZIRLANIŞI:
Alatlı pilav baharatlı pilav demektir. Önce kuzu etini beş çeşit baharat , tane karabiber ve karanfil
ile terbiye yapın. Daha sonra etleri su ilavesi ile pişirin. Aynı karışım ile ince doğranmış soğanı da
terbiye yapın. Birkaç saat sonra soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine eti daha sonra nohutu
ve ilave edip. Tuzunu ayarlayıp et suyu ilavesi ile pişirin. En son kızarmış tereyağı dökerek servis edin afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com Devamını Gör
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder