24 Haziran 2014 Salı

KAYMAKLI KUNEFE TATLISI TARİFİ

KAYMAKLI KUNEFE TATLISI TARİFİ
mazemeler
•1/2 kg tel kadayıf,
•1 paket tereyağı,
•150 gr ceviz içi
•1 paket 200 gr kaymak...
•Şerbet için:
•3 bardak şeker ,
•3 bardak su

Tarif
•Önce şurubu hazırlayıp soğutun.
•Şurup kıvamlı olmalıdır.
•Bir fırın tepsisi hafifçe tereyağıyla yağlayın, kadayıfın yarısını fırın tepsisine yayın,. Üzerine hafifçe eritilmiş tereyağının yarısı gezdirin.
•Elinizle kadayıfın üzerinden bastırıp sıkıştırın.
•Çekilmiş cevizi tepsinin her tarafına gelecek şekilde serpiştirin.
•Kadayıfın diğer yarısını üzerine ilave edip üzerinden elinizle her tarafını bastırarak sıkıştırın.
•Böyle yaparak biraz incelmesini sağlayın.
•180 derecede 45 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin..
• Fırından çıktıktan sonra şurubu soğuk olarak dökün.(Tatlı sıcak, şurup soğuk olmalıdır) Ilık olarak kesip üzerine kaymak koyup servis yapın.
•AFİYET OLSUN
www.sefabdullahusta.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar