24 Haziran 2014 Salı

İŞKEMBE ÇORBASI TERBİYEL SOSLU

İŞKEMBE ÇORBASI TERBİYEL SOSLU
750 gr işkembe ( Dana veya kuzu )
10-12 bardak su
2 Kahve fincanı sirke ( Tercihen üzüm sirkesi )
6-7 diş sarımsak
2 Kaşık un ...
2 Kaşık sıvı yağ
3 Yumurta sarısı & 5-6 Yemek kaşığı yoğurt ( 1. terbiye için )
3 Yumurta sarısı & 1 Limonun suyu ( 2. Terbiye için )
Kırmızı toz biber, Tuz
Hazırlanışı :
Temizlenmiş işkembenizi iyice yıkayın.
10-12 Bardak su ve tuz ile işkembelerinizi pişmeye bırakın.
İlk zamanlar suyunu köpürteceği için tencerenin kapağını kapatmamaya özen gösterin.
Kaynayan çorba suyunuzda sık sık oluşan köpükleri alarak uzaklaştırın.
Kaynama suyunuz durulup artık köpük üretmez hale gelince tencerenizin kapağını kapatın.
İşkembeleriniz pişip, tencerede 7-8 bardak 1nisbetinde su kalınca, bir delikli kepçe ile işkembelerinizi kenara alın.
Bu arada işkembe suyunuzu kısık ateşte pişirmeye devam edebilirsiniz.
İlk sıcaklığını atan işkembelerinizi keskince bir bıçak veya satırla ince ince kıyın.
Bu arada yeni bir tencerenin içine 2 kaşık sıvı yağ ile 2 kaşık un koyup, unun kokusu çıkana değin hafif ateşte kavurun.
İşkembe suyunuzdan bir kase alıp unu ve yağı güzelce ezdirin.
Kalan işkembe suyunu da süt süzgeci ile süzdürün ve tencereye alıp bir taşım kaynatın.
Doğradığınız işkembeleriniz de kaynayan suyunuza ilave edin.
Havanda dövülmüş 6-7 diş sarımsak ile 2 fincan sirkeyi bir kasede özleştirip kaynamakta olan çorbanıza katın.

Not : Sirke ve sarımsak tercih etmeyenler için bu işlemi serviste de yapabilirsiniz.

Limonlu Terbiye kullanacaksanız ;
3 Yumurtanın sarısı ile 1 limonun suyunu bir kasede özleşinceye değin çırpın.
Çorbanızı ateşten almanıza yakın, çorbanızın terbiyesini yavaşça fakat sürekli çorbayı çırparak birbirine yedirin.
Bu işlem sırasında çok dikkatli olmalısınız, aksi halde çorbanız içeriğindeki yumurtadan sebep kesilebilir.
Bir iki taşım terbiyesi ile kaynatıp altını kapatın.

Yoğurtlu Terbiye kullanacaksanız ;
3 Yumurta sarısı ile 5-6 yemek kaşığı yoğurdu iyice çırparak birbirine özleştirin.
Aynen limonlu terbiyede olduğu gibi; sürekli çırparak ve ağır ağır terbiyesini çorbaya katınız.
Bir iki taşım terbiyesi ile kaynatıp altını kapatın.
Bir tavada 2-3 kaşık sıvı yağ içerisinde toz biberi hafifçe yakıp, çorbanızın üzerine gezdirin.

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar