köz patlıcanlı gece gündüz yemeyi
3 adet bostan patlıcan
500 gr kemiksiz tavuk göğsü
500 gr dana kuş başı et ...
2 adet kuru soğan
2 adet domates
4 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı domates salçası5 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz karabiber pul biber
yapılışı
patlıcanları köz leyiıp soyuyoruz yağla kavuruyoruz 1 adet kırmızı biberle hazırladıktan sonra ocağımıza 2 tane tencere
koyuyoruz etleri ayrı ayrı koyup kavuruyoruz soğanları ve sarımsakları doğrayıp tavuk ve etlerimize pay ediyoruz kara
biber defne yaprağını pay ediyoruz tavuğumuza ayrı kırmızı etlerimize ayrı baharat ve salçayı verdikten sonra sıcak suyu
veriyoruz domates biberleri verip suyunu çekene kadar kaynatıyoruz tuzu ilave edip altını kapatıyoruz servis tabağına ortasına
patlıcan sosumuzu koyuyoruz kenarına kırmızı etleri 1koyürüz 1diyer yanına beyaz etleri koyup servis ediyoruz
www.sefabdullahusta.comm Devamını Gör
3 adet bostan patlıcan
500 gr kemiksiz tavuk göğsü
500 gr dana kuş başı et ...
2 adet kuru soğan
2 adet domates
4 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı domates salçası5 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz karabiber pul biber
yapılışı
patlıcanları köz leyiıp soyuyoruz yağla kavuruyoruz 1 adet kırmızı biberle hazırladıktan sonra ocağımıza 2 tane tencere
koyuyoruz etleri ayrı ayrı koyup kavuruyoruz soğanları ve sarımsakları doğrayıp tavuk ve etlerimize pay ediyoruz kara
biber defne yaprağını pay ediyoruz tavuğumuza ayrı kırmızı etlerimize ayrı baharat ve salçayı verdikten sonra sıcak suyu
veriyoruz domates biberleri verip suyunu çekene kadar kaynatıyoruz tuzu ilave edip altını kapatıyoruz servis tabağına ortasına
patlıcan sosumuzu koyuyoruz kenarına kırmızı etleri 1koyürüz 1diyer yanına beyaz etleri koyup servis ediyoruz
www.sefabdullahusta.comm Devamını Gör
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder