YOĞURT MARİNİLELİ IZGARA TAVUK TARİFİ
MAZEMELER
*500 gr tavuk eti
* tuz & tane karabiber
* 1 kase yoğurt
* 2- kaşık ketçap...
* kimyon
* zeytinyağı
Yapılışı ;
- Tavuk göğüslerinizi istediğiniz şekilde PORSİYONLAYIN (şerit, ince, kuşbaşı vs.)
- Yukarıdaki malzemeler ile sosunuzu çırparak hazırlayın.
- Tavukları bu sosta en az 3 saat kadar bekletip dinlendirin.
- Tavuğu ızgara veya tavada pişirin.
Not:
- Ketçap oranı fazla olursa siyah siyah yanıklar daha fazla olacaktır.
- Mangalda yapılırsa üzeri kül ile örtülmüş bir dinlenmiş ateşte yapılmasında fayda var.
- Mangala damlayan yağlar aksi taktirde problem olacaktır.
Afiyet Olsun…
www.sefabdullahusta.com
MAZEMELER
*500 gr tavuk eti
* tuz & tane karabiber
* 1 kase yoğurt
* 2- kaşık ketçap...
* kimyon
* zeytinyağı
Yapılışı ;
- Tavuk göğüslerinizi istediğiniz şekilde PORSİYONLAYIN (şerit, ince, kuşbaşı vs.)
- Yukarıdaki malzemeler ile sosunuzu çırparak hazırlayın.
- Tavukları bu sosta en az 3 saat kadar bekletip dinlendirin.
- Tavuğu ızgara veya tavada pişirin.
Not:
- Ketçap oranı fazla olursa siyah siyah yanıklar daha fazla olacaktır.
- Mangalda yapılırsa üzeri kül ile örtülmüş bir dinlenmiş ateşte yapılmasında fayda var.
- Mangala damlayan yağlar aksi taktirde problem olacaktır.
Afiyet Olsun…
www.sefabdullahusta.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder