30 Haziran 2014 Pazartesi

FIRINDA KREMALI SÜTLAÇ TARİFİ

FIRINDA KREMALI SÜTLAÇ TARİFİ
Malzemeler:
1,5 litre süt
2 su bardağı toz şeker (fazla şekerli olmasın derseniz 1,5 su bardağı olabilir)

1 su bardağı pirinç...

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı mısır nişastası ya da pirinç unu

1 küçük paket çiğ krema (200 ml).

Fırında Sütlaç

Hazırlanışı:
Öncelikle pirinci iyice yıkadıktan sonra küçük bir tencerede 3 su bardağı soğuk ilave edip pirinçler yumuşak olana kadar haşlayın (tencerenin kapağını kapatmayın).

1,5 litre sütten 2 su bardağı sütü ayırıp geri kalan sütü tencereye dökün. Tencere de ki süt kaynama derecesine geldiğinde 1,5 su bardağı toz şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Ayırmış olduğumuz 2 su bardağı sütü bir kabın içerisine dökün, üstüne 3 yemek kaşığı nişastayı ilave edip karıştırın.
Tencere de kaynayan sütten nişastalı süte bir iki kepçe ilave edin, sonra tencereye döküp bağlayın. Dibi tutmaması için sürekli karıştırın, hafif koyu kıvama geldiğinde haşlanmış olan pirinçleri de ekleyip bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve 1 küçük paket kremayı ilave edip karıştırın.
Minik güveç kaplara sütlacı paylaştırın ve tepsiye yerleştirin. (tepsinin tabanına bir miktar su ilave edin)
Fırının üst kısmına ya da ızgara kısmı var ise, yerleştirip sütlaçların üst kısımları kızarıncaya kadar bekletin.
Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına yerleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun.

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar