KEMALPAŞALI KAREMELLİ MUHALLEBİ TATLISI
MAZEMELER
Kemalpaşa için;
•3,5 su bardağı şekeri.
•3,5 su bardağı su....
Muhallebi için;
•6 su bardağı süt.
•3 kahve fincanı un.
•1,5 su bardağı şeker.
Hazırlanışı:
Kemalpaşalar için, şekerin 1,5 su bardağı kadarı, tencerede eritilerek KAREMİZE edilir. Kalan şeker ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan şerbetin içine KEMALPAŞALAR atılarak pişirilir. Şerbetini çekip yumuşadığı zaman servis tabağına alınır.
Muhallebi hazırlamak için verilen malzemeler karıştırılarak, kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra vanilya ilave edilerek ocaktan alınır. Kaselere paylaştırılır ve ılıyınca üzerine KEMALPAŞALAR dizilir. Kalan boşluklara ise karamel sıkılarak servis yapılır Afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
MAZEMELER
Kemalpaşa için;
•3,5 su bardağı şekeri.
•3,5 su bardağı su....
Muhallebi için;
•6 su bardağı süt.
•3 kahve fincanı un.
•1,5 su bardağı şeker.
Hazırlanışı:
Kemalpaşalar için, şekerin 1,5 su bardağı kadarı, tencerede eritilerek KAREMİZE edilir. Kalan şeker ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan şerbetin içine KEMALPAŞALAR atılarak pişirilir. Şerbetini çekip yumuşadığı zaman servis tabağına alınır.
Muhallebi hazırlamak için verilen malzemeler karıştırılarak, kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra vanilya ilave edilerek ocaktan alınır. Kaselere paylaştırılır ve ılıyınca üzerine KEMALPAŞALAR dizilir. Kalan boşluklara ise karamel sıkılarak servis yapılır Afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder