24 Haziran 2014 Salı

BULGURLU TAVUK ŞİŞ TARİFİ

BULGURLU TAVUK ŞİŞ TARİFİ
MAZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı tere yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası...
Yeteri kadar tuz
Yeterince et suyu veya normal sıcak su

Kebabı için malzeme
300 gram kuzu eti
2 adet biber
2 adet domates
Yeteri kadar yoğurt
Yeteri kadar sıvı yağ, tuz ve karabiber

Bulgur pilavlı şiş kebap

Yapılışı

Tencerenin içine tereyağını alın ve eritin
Üzerine salçayı ekleyin ve 3 dakika kavurun
Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz bulguru tencereye ilave edin ve kavurun
Tuzu ve et suyunu ekleyerek orta ateşte pilavlı demlemeye bırakın
Bu sırada kebapları hazırlayın
Kuzu etleri kuşbaşı doğrayın ve bir kabın içine alıp üzerine tuz ve karabiberi serpin ve elinizle iyice harmanlayın
Domatesleri ve yeşilbiberleri doğrayın ve şişlere bir kuzu eti, bir domates, bir biber şeklinde sırayla dizin
Bütün malzemeleri şişlere geçirdikten sonra şişleri bir tabağa alın ve üzerinde sıvıyağ gezdirip yüksek ateşteki ızgara veya tavada kebaplarınızı iyice pişirin
Demlenmiş olan pilavı servis tabağına alın ve üzerine pişirdiğiniz şiş kebapları şişleri ile birlikte sıralayın
Servis tabağının iki ucuna birer kâse yoğurt koyarak servis edin
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar