30 Haziran 2014 Pazartesi

PERDE PİLAVI TARİFİ

PERDE PİLAVI TARİFİ
MAZEMELER
Pilav için:
* 2 su bardağı pirinç
* 4 yemek kaşığı TERE YAĞ
* 2 çorba kaşığı kuş üzümü...
* 1 su bardağı badem(haşlanıp kabuğu soyulmuş)
* 2 çorba kaşığı çam fıstığı
* 3,5 su bardağı tavuk suyu tuz ve karabiber

Hamuru için:

* 1 küçük margarin (aynı ölçüde TERE YAĞ olabilir)
* 2 yumurta
* 2,5 su bardağı un
* 1,5 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

1. Pirinç ayıklanıp yıkanır kaynamış tuzlu suda birkaç saat bekletilir.
2. Hazırlayacağınız kalıba yumuşamış tereyağı bolca sürün.
3. Bademleri kalıbı ters çevirdiğinizde çıkmasını istediğiniz şekle göre dizin. Donması içim dolaba koyun.
4. Kalan bademleri, fıstığı yağda pembeleştirin.
5. Aynı yağda süzülmüş pirinci birkaç kere çevrilir kaynar tavuk suyu konup pişirilir.
6. Yarım saat kapak açılmadan demlenir Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır.
7. Kavrulmuş fıstık badem ve kuş üzümü tuz karabiber ilave edilir.

Hamurun hazırlanışı:

8. Yağın yarısı ile 2 yumurta ve tuz ezilir;2,5 bardak unla yoğrulur Hamur dört büyük bir küçük parçaya ayrılır.
9. İlk parça merdane ile 2-3mm kalınlıkta

açılır Yağlamış kalıba yerleştirilir.(Yufka kenarlarından sarkmalı)
10. Aralarına minik parçalar halinde yağ koyup kalan yufkalar yerleştirilir.(Küçük üstü için ayrılır.)
11. Dördüncü yufkadan sonra pilavın bir kısmı hamurun üzerine konur Araya küçük parçalara AYRILMIŞ tavuk konur.(yufkaları delmemesi için)
12. En üste pilav gelecek şekilde birkaç kat böyle yerleştirilir.
13. Sarkan yufkalar pilavın üzerine kapatılır Üste küçük yufka kapatılıp üzerine yağ sürülür.
14. Orta hararetli fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis tabağına ters çevrilir.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar