24 Haziran 2014 Salı

DOĞABA(Doğu Anadolu Bölgesi)

DOĞABA(Doğu Anadolu Bölgesi)
mazemeler

• 1,5 su bardağı aşurelik buğday
• 750 gram kemikli et (kol veya kaburga)
• 500 gram süzme yoğurt...
• 1 adet yumurta
• 1 çorba kaşığı un
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• Nane, kekik, tuz, kırmızı PULBİBER

Köfte malzemesi;
• 500 gram kıyma
• 1 su bardağı pirinç
• Tuz, nane, kekik, karabiber
yöresel2
Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun. Buğdayı ve kemikli eti ilave edip kısık ateşte pişirin.
Köfte için; pirinci 1-2 saat ıslatın. Süzüp robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın.
Süzme yoğurdu bir kaba alın, içine yumurta ve unu ekleyip çırpın. Birazda su ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edin.
Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edin. Kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Tavada 2 kaşık tereyağını kızdırın. Tuz ve baharat ekleyip karıştırın ve hazırlamış olduğunuz sosu yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar