PORTAKAL SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ
Muhallebi için Malzemeler:
•1 litre süt
•Yarım paket margarin (125 gr)
•1 çay bardağı portakal suyu...
•3 silme çay bardağı un
•3 silme çay bardağı şeker
Portakallı Sos için Malzemeler:
•3 su bardağı portakal suyu
•2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
•2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebinin Yapılışı:•Tencereye margarini koyup erittikten sonra unu ekleyerek kısık ateşte kavuruyoruz. Unun koyusu çıkıp rengi koyulaşmaya başlayınca sütü, portakal suyunu ve şekeri de koyup çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Muhallebimizi daha çabuk yapabilmek adına bu sırada ocağımızın altını orta ateşe alıyoruz. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar muhallebimizi pişiriyoruz.
Ben muhallebiyi kaseler yerine cam bir kaba dökmeyi planladığım için biraz daha fazla koyulaşmasını bekledim. Muhallebinin cam kaptan kolay çıkabilmesi için kabımızı suyla ıslattıktan sonra muhallebiyi döküyoruz.
Portakal Sosun Yapılışı:
•Taze sıkılmış portakal suyumuzu, nişastamızı ve şekeri küçük bir tencereye koyup orta ateşte koyulaşana kadar pişirdikten sonra muhallebimizin üzerine döküyoruz.
•Ben üzerini pasta süsü Hindistan cevizi ve turunç reçeli ile süsledim Portakal suyunuzun tadına bakarak şeker miktarınızı ayarlamanızı tavsiye ederim yoksa sos çok ekşi olabilir PORTAKAL VE MANDALİNA LA SÜSLEYE BİLİRİZ
www.sefabdullahusta.com
Muhallebi için Malzemeler:
•1 litre süt
•Yarım paket margarin (125 gr)
•1 çay bardağı portakal suyu...
•3 silme çay bardağı un
•3 silme çay bardağı şeker
Portakallı Sos için Malzemeler:
•3 su bardağı portakal suyu
•2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
•2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebinin Yapılışı:•Tencereye margarini koyup erittikten sonra unu ekleyerek kısık ateşte kavuruyoruz. Unun koyusu çıkıp rengi koyulaşmaya başlayınca sütü, portakal suyunu ve şekeri de koyup çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Muhallebimizi daha çabuk yapabilmek adına bu sırada ocağımızın altını orta ateşe alıyoruz. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar muhallebimizi pişiriyoruz.
Ben muhallebiyi kaseler yerine cam bir kaba dökmeyi planladığım için biraz daha fazla koyulaşmasını bekledim. Muhallebinin cam kaptan kolay çıkabilmesi için kabımızı suyla ıslattıktan sonra muhallebiyi döküyoruz.
Portakal Sosun Yapılışı:
•Taze sıkılmış portakal suyumuzu, nişastamızı ve şekeri küçük bir tencereye koyup orta ateşte koyulaşana kadar pişirdikten sonra muhallebimizin üzerine döküyoruz.
•Ben üzerini pasta süsü Hindistan cevizi ve turunç reçeli ile süsledim Portakal suyunuzun tadına bakarak şeker miktarınızı ayarlamanızı tavsiye ederim yoksa sos çok ekşi olabilir PORTAKAL VE MANDALİNA LA SÜSLEYE BİLİRİZ
www.sefabdullahusta.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder