29 Haziran 2014 Pazar

ZERDE TARİFİ

ZERDE TARİFİ
Gerekli Malzemeler:
•4 bardak su.
•yarım bardak pirinç
•1,5 bardak şeker....
•safran
•50 gram kuşüzümü
•1 buçuk çorba kaşığı nişasta

Zerde Tarifi
Zerde
•Ufak bir kabın içinde pirinçlerinizi haşlayın.
•Başka bir kaba suyunuzu kaynatın.
•Su kaynayınca şeker nişasta, haşlanmış pirinç ve bir tutum safran ilave edin.
•Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirerek kaplara boşaltın.
•Hazırlanmış olan Zerde, üzeri kuş üzümü ile süslenerek servis edilebilir. Afiyet olsun. www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar