HİNDİSTAN CEVİZLİ KABAK TATLISI
1mazemeler
2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz ...
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Kabak Tatlısı
Hazırlanışı
Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyice kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
1mazemeler
2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz ...
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Kabak Tatlısı
Hazırlanışı
Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyice kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder