KUZU ETLİ NOHUT PİLAVI TARİFİ
MAZEMELER
•1 su bardağı nohut
• 300 gr kuşbaşı et
• 1,5 su bardağı pirinç
• 2 yemek kaşığı tereyağı ...
• 3 su bardağı kaynamış su
• Tuz
• Dilerseniz süslemek için biraz doğranmış maydanoz
hazırlanışı
NOHUT bir gece öncesinden tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın. Kaynattıktan sonra ateşi kapatıp sabaha kadar bekletin.
• Ertesi gün NOHUT ve eti bir tencereye alın, 2 su bardağı su ilave edip etler ve nohut yumuşayana kadar pişirin.
• Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin. Suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzün.
• Bir tavada tereyağını eritin. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurup ateşten alın.
• Derin bir tencereye etleri ve nohutları yayın. Pirinci, suyu ve tuzu ilave edip bir taşım kaynatın.
• Kaynayınca ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Tencerenin dibinde hala bir miktar su kalacaktır.
• Kapakla tencere arasına bir kağıt havlu koyarak demlendirin, geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın.
• Dilerseniz Urfa yöresinde olduğu gibi tencerenin en altına ayrıca uzunlamasına dilimlenmiş ve yağda kızdırılmış havuçlar ekleyebilirsiniz WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MAZEMELER
•1 su bardağı nohut
• 300 gr kuşbaşı et
• 1,5 su bardağı pirinç
• 2 yemek kaşığı tereyağı ...
• 3 su bardağı kaynamış su
• Tuz
• Dilerseniz süslemek için biraz doğranmış maydanoz
hazırlanışı
NOHUT bir gece öncesinden tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın. Kaynattıktan sonra ateşi kapatıp sabaha kadar bekletin.
• Ertesi gün NOHUT ve eti bir tencereye alın, 2 su bardağı su ilave edip etler ve nohut yumuşayana kadar pişirin.
• Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin. Suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzün.
• Bir tavada tereyağını eritin. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurup ateşten alın.
• Derin bir tencereye etleri ve nohutları yayın. Pirinci, suyu ve tuzu ilave edip bir taşım kaynatın.
• Kaynayınca ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Tencerenin dibinde hala bir miktar su kalacaktır.
• Kapakla tencere arasına bir kağıt havlu koyarak demlendirin, geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın.
• Dilerseniz Urfa yöresinde olduğu gibi tencerenin en altına ayrıca uzunlamasına dilimlenmiş ve yağda kızdırılmış havuçlar ekleyebilirsiniz WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder