24 Haziran 2014 Salı

KUZU ETLİ NOHUT PİLAVI TARİFİ

KUZU ETLİ NOHUT PİLAVI TARİFİ
MAZEMELER
•1 su bardağı nohut
• 300 gr kuşbaşı et
• 1,5 su bardağı pirinç
• 2 yemek kaşığı tereyağı ...
• 3 su bardağı kaynamış su
• Tuz
• Dilerseniz süslemek için biraz doğranmış maydanoz
hazırlanışı
NOHUT bir gece öncesinden tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın. Kaynattıktan sonra ateşi kapatıp sabaha kadar bekletin.
• Ertesi gün NOHUT ve eti bir tencereye alın, 2 su bardağı su ilave edip etler ve nohut yumuşayana kadar pişirin.
• Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin. Suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzün.
• Bir tavada tereyağını eritin. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurup ateşten alın.
• Derin bir tencereye etleri ve nohutları yayın. Pirinci, suyu ve tuzu ilave edip bir taşım kaynatın.
• Kaynayınca ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Tencerenin dibinde hala bir miktar su kalacaktır.
• Kapakla tencere arasına bir kağıt havlu koyarak demlendirin, geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın.
• Dilerseniz Urfa yöresinde olduğu gibi tencerenin en altına ayrıca uzunlamasına dilimlenmiş ve yağda kızdırılmış havuçlar ekleyebilirsiniz WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar