8 Haziran 2014 Pazar

PEYNİRLİ POĞAÇA

PEYNİRLİ POĞAÇA
malzemeler:

2 adet yumurta
150 gr. peynir
yarım adet limon
1 çay kaşığı karbonat
250 gr. margarin
aldığı kadar un...
üzerine için:
çöreotu
yapılışı: 1 adet yumurta sarısını ayırın. Kalan yumurtaları bir kaba aktarın. Üzerine ufalanmış beyaz peynir, limon suyu, karbonat, oda sıcaklığındaki margarin ve aldığı kadar unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içine açın. İçine herhangi bir malzeme koymadan hamur parçalarını ikiye katlayın. Yağsız tepsiye dizin. Üzerine, ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çöreotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.

afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar