19 Haziran 2014 Perşembe

TAHİNLİ KABAK TATLISI

TAHİNLİ KABAK TATLISI
Malzemeler:
1,5 kilo soyulmuş dilimlenmiş kabak
3,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz kırığı
1 çay bardağı tahin...

Yapılışı:
1.Soyup 3-4 parmak kalınlığında dilimlediğiniz kabakları geniş bir tencereye alın.
2.Üzerlerine 3,5 su bardağı toz şekeri serpip tencerenin kapağını kapatın ve bir gece dinlendirin.
3.Sabah sulanan kabakların üzerinde şeker kalıntısı kalıp kalmadığına bakın. Kalmışsa alt üst edip suya karışmasını sağlayın.
4.Tencereyi kapağı kapalı olarak ocağınızın en ufak gözüne koyun ve ocağı en düşük seviyede açın.
5.Kabakları ağır ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakın. 40 dakika sonunda bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. (Bıçak rahat batıyorsa pişmiştir.) Eğer daha pişmesi gerekiyorsa 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
6.Pişen tatlıyı tencereden bir TEPSİYE alın. Üzerine suyundan gezdirerek soğumaya bırakın.
7.Soğuyan kabakların üzerine tahin gezdirip ceviz serperek servis yapın.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar