19 Haziran 2014 Perşembe

TAHİNLİ ÇİPURA BALIĞI TARİFİ

TAHİNLİ ÇİPURA BALIĞI TARİFİ
MAZEMELER
4 adet orta boy çipura balığı
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet taze yeşil soğan
1 demet dereotu ...
1 çay kaşığı tuz, karabiber
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı tahin
Salata için;
Arzu ettiğiniz salata malzemeleri
4 çay kaşığı diyet mayonez
2 çay kaşığı tatlı hardal
1 adet limonun suyu
4 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullanın)

SOSLU ÇİPURA BALIĞI IZGARASI YAPILIŞI

Bu yemek için ızgaraya çok yakışan çipura balığını kullanabileceğiniz gibi lüfer de kullanabilirsiniz. Temizlenmiş balıkları yıkayıp süzün. Diğer taraftan, kuru soğanı rendeleyip derin bir kaba aktarın. Yeşil taze soğanları ayıkladıktan sonra incecik doğrayarak aynı kaba koyun. Dereotunu da ince ince kıyıp ilave ettikten sonra tahin tuz ve karabiberi serpip zeytinyağı ve limon suyunu katın. Sosu çatal yardımıyla iyice karıştırın. Süzdüğünüz balıkların karın kısmını iyice açıp hazırladığınız soslu sebzeyi kaşıkla içlerine doldurun. Kalan sosu bir fırça yardımıyla ya da elinizle balıkların her tarafına sürün. Balıkları önceden ısıttığınız fırınızda 180 cc 30 dakika pişirdikten sonra tabaklara koyup Salatayı hazırlamak için; salata için malzemeleri bir kaba koyun. Sosu hazırlamak için; diyet mayonez, hardal, limon suyu ve sirkeyi bir kasede çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Salatayı ızgarada pişirdiğiniz balığın yanında servise sunun. tahin istemeseniz sade yapa bilirsiniz afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar