ıspanaklı hamsi köfesi tarifi
Malzemeler:
•500gr. hamsi
•3-4 dal yeşil soğan veya 1 orta boy kuru soğan
•4-5 yaprak pazı veya 2-3 kök ıspanak
•1 tutam maydanoz...
•3/4 su bardağı mısır unu (2 çay bardağı)
•1/4 su bardağı un ( çay 1badağından az)
•4 yemek kaşığı zeytinyağı
•tuz, karabiber
•yeterince su
•kızartmaz için sıvıyağ
Yapılışı:
1.Hamsilerin kafalarını koparıp karın kısmını ayıklayın.
2.Bir iki defa yıkayıp bu defa üst kısmından başlayarak kılçığını kırmadan alın.
3.Bütün hamsileri bu şekilde ayıkladıktan sonra bir kez daha yıkayıp süzgeçte süzülmesi için bekletin.
4.Yeşillikleri yıkayıp doğrayın. Soğanı ince yemeklik doğrayın.
5.Süzülmüş 1hamsileride doğrayıp hepsini bir kaba alın. Mısır unu, un, yağ ve baharatları ekleyin.
6.Çok katı olmayacak ve birbirine yapışacak hale gelene kadar su ilavesiyle karışımı hazırlayın.
7.Tercihen teflon büyük tavada 3-4 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırın.
8.Karışımıhazırlandıktan sonra ve kenarlarını düzelterek
9.Orta ateşte altını kızarttıktan sonra düz balık kızartma kapağıyla kapatıp ters çevirin ve diğer tarafını kızartın. Sıcak olarak dilimleyerek servis yapın. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler:
•500gr. hamsi
•3-4 dal yeşil soğan veya 1 orta boy kuru soğan
•4-5 yaprak pazı veya 2-3 kök ıspanak
•1 tutam maydanoz...
•3/4 su bardağı mısır unu (2 çay bardağı)
•1/4 su bardağı un ( çay 1badağından az)
•4 yemek kaşığı zeytinyağı
•tuz, karabiber
•yeterince su
•kızartmaz için sıvıyağ
Yapılışı:
1.Hamsilerin kafalarını koparıp karın kısmını ayıklayın.
2.Bir iki defa yıkayıp bu defa üst kısmından başlayarak kılçığını kırmadan alın.
3.Bütün hamsileri bu şekilde ayıkladıktan sonra bir kez daha yıkayıp süzgeçte süzülmesi için bekletin.
4.Yeşillikleri yıkayıp doğrayın. Soğanı ince yemeklik doğrayın.
5.Süzülmüş 1hamsileride doğrayıp hepsini bir kaba alın. Mısır unu, un, yağ ve baharatları ekleyin.
6.Çok katı olmayacak ve birbirine yapışacak hale gelene kadar su ilavesiyle karışımı hazırlayın.
7.Tercihen teflon büyük tavada 3-4 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırın.
8.Karışımıhazırlandıktan sonra ve kenarlarını düzelterek
9.Orta ateşte altını kızarttıktan sonra düz balık kızartma kapağıyla kapatıp ters çevirin ve diğer tarafını kızartın. Sıcak olarak dilimleyerek servis yapın. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder