8 Haziran 2014 Pazar

MİDYE TATLISI

MİDYE TATLISI
Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
yarım paket kabartma tozu
un...
ceviz
150 gr tereyağ
nişasta

Şerbet:

4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su

Tarif
Öncelikle şerbet için su ve şeker ocakta kaynatılıp ılımaya bırakılır. Hamuru hazırlamak için , nişasta, tereyağ ve ceviz hariç malzemeler karıştırılıp, kulak memesi yumuşaklığın da bir hamur elde edilir.Hamur 20 eşit parçaya bölünür ve yarım saat dinlendirilir.Öncelikle 10 tane beze nişasta yardımı ile tabak büyüklüğünde açılır ve açılan bezeler üst üste koyularak açabildiğimiz kadar oklava ile hamur büyültülür.Açtığımız hamuru rulo şeklinde sıkıca sarılır.Sardığımız hamur bir parmak genişliğinde kesilir ve yan yatırarak elimizle yada merdane ile biraz açılır ve arasına ceviz koyularak midye şekli verilir. Diğer 10 bezede bu şekilde yapılır ve tepsiye dizilir.Üzerlerine eritilmiş tereyağ gezdirilerek fırında pişirilir.Fırından çıkan tatlı ,soğutularak ılık şerbet üzerine dökülür ve 1-2 saat bekletilerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN.
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar