13 Haziran 2014 Cuma

lu kuru köfte tarifiun

lu kuru köfte tarifiun

Malzemeler

500 gr köftelik kıyma(az yağlı)
1 su bardağı kuru ekmek(dövülmüş)...
1 yumurta
2 adet orta boy soğan
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
püre için
3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı süt
60 gr margarin
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;
2-3 su bardağı sıvı yağ

Servis için;
Kızarmış parmak patates

Yoğurma kabına aldığımız kuru ekmek, yumurta, rendelenmiş soğan(fazla suyunu sıkın) ve baharatlarımızı elimizle karıştırıyoruz, ardından kıymamızı bu malzemeye yedirerek, yaklaşık 10-15 dk yoğuruyoruz (iyi köfte yapmanın püf noktalarından biri iyi yoğurmaktır).

Malzememizi en az 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz, servise hazırlarken patateslerimizi parmak kesiyoruz, köftelerimize bir kaseye koyduğumuz suya elimizi batırarak çok yassı olmayan, oval şeklini veriyoruz(bu şekli vermemizin sebebi kızartma esnasında köftemizi kurumaması). Arzu ederseniz elinizde ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak top şeklini de verebilirsiniz. izmir köfte şeklini verip kızartıyoruz püremizle servis ediyoruz affiyet olsun
www.sefabdullahusta.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar