19 Haziran 2014 Perşembe

BAL KABAK HELVASI

BAL KABAK HELVASI
MAZEMELER
•1 adet bal kabağı
•2 su bardağı şeker
•1 kahve fincanı dövülmüş fındık
•1 kahve fincanı dövülmüş ceviz...
•Yarım limonun suyu
Kabak helvası nasıl yapılır
kabak tatlısı
Kabak helvası yapılışı: bal kabağı soyulup genişçe bir kaba rendelenir. Bir tencereye,1 kahve fincanı su, limonun suyu ve şeker ilave edilerek kaynatılır. Kaynamaya başlayan şerbetin içine kabak rendesi avuç içinde iyice sıkılarak ilave edilir. Kısık ateşte bal kabağı cam gibi olana kadar pişirilir. Pişen balkabağı servis tabağına alınırken üzerine kaşığın tersiyle bastırılarak sıkıştırılır. Dövülmüş ceviz ve fındıkla üzeri süslenerek servis edilir. Şimdiden afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar