paskalya çöreği
mazemeler
1/2 kg. un
►1 kaşık bira mayası
►100 gr. 1tereyağ veya margarin
►100 gr. pudra şeker...
►3 yumurta
►10 gr. mahlep
►1 bardak süt
►1 fiske tuz
Paskalya Çöreği Tarifi:
Maya ılık sütle ezilir. İki avuç unla hamur yapılır, ılık bir yerde Paskalya Çöreği mayalandırılır kabarınca kalan unun ortası açılır. Etrafına pudra şeker, mahlep, tuz serpilir. Ortasına yağ ve maya ile iki yumurta konup 1ymuşak bir hamur yapılır. Üzerine yaş bez örtülerek tekrar mayalandırılır. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, avuç arasında ortası kalın, kenarları ince yuvarlanır. Üç tanesi 1biraraya getirilerek saç örgüsü şeklinde çörekler yapılır. Yağlanmış tepsiye seyrek dizilir, ılık bir yerde kabarmaları beklenir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek orta ısıdaki fırında pişirilir www.sefabdullahusta.com
mazemeler
1/2 kg. un
►1 kaşık bira mayası
►100 gr. 1tereyağ veya margarin
►100 gr. pudra şeker...
►3 yumurta
►10 gr. mahlep
►1 bardak süt
►1 fiske tuz
Paskalya Çöreği Tarifi:
Maya ılık sütle ezilir. İki avuç unla hamur yapılır, ılık bir yerde Paskalya Çöreği mayalandırılır kabarınca kalan unun ortası açılır. Etrafına pudra şeker, mahlep, tuz serpilir. Ortasına yağ ve maya ile iki yumurta konup 1ymuşak bir hamur yapılır. Üzerine yaş bez örtülerek tekrar mayalandırılır. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, avuç arasında ortası kalın, kenarları ince yuvarlanır. Üç tanesi 1biraraya getirilerek saç örgüsü şeklinde çörekler yapılır. Yağlanmış tepsiye seyrek dizilir, ılık bir yerde kabarmaları beklenir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek orta ısıdaki fırında pişirilir www.sefabdullahusta.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder