10 Haziran 2014 Salı

paskalya çöreği

paskalya çöreği
mazemeler
1/2 kg. un
►1 kaşık bira mayası
►100 gr. 1tereyağ veya margarin
►100 gr. pudra şeker...
►3 yumurta
►10 gr. mahlep
►1 bardak süt
►1 fiske tuz

Paskalya Çöreği Tarifi:
Maya ılık sütle ezilir. İki avuç unla hamur yapılır, ılık bir yerde Paskalya Çöreği mayalandırılır kabarınca kalan unun ortası açılır. Etrafına pudra şeker, mahlep, tuz serpilir. Ortasına yağ ve maya ile iki yumurta konup 1ymuşak bir hamur yapılır. Üzerine yaş bez örtülerek tekrar mayalandırılır. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, avuç arasında ortası kalın, kenarları ince yuvarlanır. Üç tanesi 1biraraya getirilerek saç örgüsü şeklinde çörekler yapılır. Yağlanmış tepsiye seyrek dizilir, ılık bir yerde kabarmaları beklenir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek orta ısıdaki fırında pişirilir www.sefabdullahusta.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar