19 Haziran 2014 Perşembe

HİNDİ BOYNU TANDIR TARİFİ

HİNDİ BOYNU TANDIR TARİFİ
MAZEMELER
1hindi boynu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Kekik
Tuz...
1/2 su bardağı su

olmuş yumuşacık bir et, süper bir lezzet, hem de hazırlaması çok kolay …

Yağ ve kekiği bir kapta karıştıralım. Eti bu sosa bulayalım (mümkünse soslu şekilde üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim).

Düdüklü tencerenin içine sosu ile birlikte eti, tuzu ve suyu koyup, buhar çıkarana kadar orta ateşte, daha sonra ise düdüğünü kapatıp, en küçük ocağın, en kısık derecesinde 1,5 saat pişmeye bırakalım

Basıncın çıkmasını bekledikten sonra kapağını açıp, kaldıysa suyunu süzüyoruz.

Tavaya ya da tencereye az yağ koyup, etimizin üzeri hafif kızarana kadar daha pişirebiliriz. ve fırın laya bilirsiniz

İşte tandır yapmak bu kadar basit…

Yanına bulgur pilavı ve patates püresi çok yakışıyor.

Afiyet olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar