HİNDİ BOYNU TANDIR TARİFİ
MAZEMELER
1hindi boynu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Kekik
Tuz...
1/2 su bardağı su
olmuş yumuşacık bir et, süper bir lezzet, hem de hazırlaması çok kolay …
Yağ ve kekiği bir kapta karıştıralım. Eti bu sosa bulayalım (mümkünse soslu şekilde üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim).
Düdüklü tencerenin içine sosu ile birlikte eti, tuzu ve suyu koyup, buhar çıkarana kadar orta ateşte, daha sonra ise düdüğünü kapatıp, en küçük ocağın, en kısık derecesinde 1,5 saat pişmeye bırakalım
Basıncın çıkmasını bekledikten sonra kapağını açıp, kaldıysa suyunu süzüyoruz.
Tavaya ya da tencereye az yağ koyup, etimizin üzeri hafif kızarana kadar daha pişirebiliriz. ve fırın laya bilirsiniz
İşte tandır yapmak bu kadar basit…
Yanına bulgur pilavı ve patates püresi çok yakışıyor.
Afiyet olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MAZEMELER
1hindi boynu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Kekik
Tuz...
1/2 su bardağı su
olmuş yumuşacık bir et, süper bir lezzet, hem de hazırlaması çok kolay …
Yağ ve kekiği bir kapta karıştıralım. Eti bu sosa bulayalım (mümkünse soslu şekilde üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim).
Düdüklü tencerenin içine sosu ile birlikte eti, tuzu ve suyu koyup, buhar çıkarana kadar orta ateşte, daha sonra ise düdüğünü kapatıp, en küçük ocağın, en kısık derecesinde 1,5 saat pişmeye bırakalım
Basıncın çıkmasını bekledikten sonra kapağını açıp, kaldıysa suyunu süzüyoruz.
Tavaya ya da tencereye az yağ koyup, etimizin üzeri hafif kızarana kadar daha pişirebiliriz. ve fırın laya bilirsiniz
İşte tandır yapmak bu kadar basit…
Yanına bulgur pilavı ve patates püresi çok yakışıyor.
Afiyet olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder